Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ερευνες για την εξάρθρωση σπείρας εμπορίας παιδιών

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.--

Οι κενυατικές αρχές ζήτησαν χτες από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης κατά του Ουγκαντέζου με βρετανικό διαβατήριο Γκίλμπερτ Ντέγια (γνωστός και σαν ...«αρχιεπίσκοπος») που βρίσκεται στη Βρετανία και εμπλέκεται - μεταξύ άλλων - σε δίκτυο «εμπορίας» νεογνών και παιδιών σε Κένυα, Βρετανία, Γκάνα, Ουγκάντα και Νιγηρία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας του Ναϊρόμπι, η διαδικασία έκδοσης εντάλματος σύλληψης και απέλασης του Ντέγια θα κρατήσει τουλάχιστον ένα 15ήμερο.

Τη Δευτέρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της συζύγου του Ντέγια και άλλων τεσσάρων μελών της σπείρας για τις απαγωγές τουλάχιστον δύο παιδιών, για τα οποία η Μίριαμ Ντέγια ισχυριζόταν πως ήταν αποτέλεσμα «θαυμάτων» που έκανε ο σύζυγός της σε γυναίκες στείρες ή στο στάδιο της εμμηνόπαυσης... Χτες, τα αποτελέσματα εξετάσεων DNA που έγιναν στα δύο παιδιά απέδειξαν πως το γενετικό τους υλικό διέφερε από εκείνα των θεωρούμενων ως φυσικών γονέων-πελατών της σπείρας εμπορίου βρεφών του Ντέγια.

Τις τελευταίες μέρες, οι κενυατικές αρχές έχουν εντείνει τις έρευνές τους σε πλειάδα ατόμων που θεωρούν πως εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής τουλάχιστον 15 παιδιών τα οποία διακινούνται μεταξύ Βρετανίας και αρκετών αφρικανικών χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ