Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
Απογοήτευσε ο Σαμπάνης

Με άσχημη εμφάνιση ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα της Αρσης Βαρών των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο Λεωνίδας Σαμπάνης, που ήταν ο πρώτος Ελληνας αθλητής που εμφανίστηκε στο κοινό της γείτονος χώρας, δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια ανάλογη επιτυχία όπως αυτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του περασμένου Νοέμβρη. Για την κατηγορία των 62 κιλών λοιπόν, ο Σαμπάνης δε βαθμολογήθηκε καθώς δεν μπόρεσε να σηκώσει τα βάρη ούτε στην κίνηση του αρασέ ούτε στην κίνηση του ζετέ, δείχνοντας παράλληλα πως δεν ήταν έτοιμος. Πάντως, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, είχε τονίσει πως αυτοί οι αγώνες αποτελούν τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ που θα γίνουν το Σεπτέμβρη.

Αντίθετα, «κόντρα» έγινε μεταξύ του Κροάτη Πετσάλοφ και του Βούλγαρου Μίντσεφ. Ο Κροάτης σήκωσε στο αρασέ 147,5 κιλά, στο ζετέ 177,5κ. και στο σύνολο 325κ., κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Από την άλλη, ο Μίντσεφ με 117,5 κιλά στο ζετέ πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο (λόγω μικρότερου σωματικού βάρους από τον Κροάτη) ενώ τόσο στο αρασέ (145κ) όσο και στο σύνολο (322,5κ) κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στο βάθρο ανέβηκε επίσης και ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου με 140κ. στο αρασέ, 170κ. στο ζετέ και 310κ. στο σύνολο. Ο Τούρκος, που είναι από τους μεγαλύτερους αθλητές του χώρου, βρισκόταν μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό αφού είχε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Σήμερα το απόγευμα είναι η σειρά του βενιαμίν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Γιώργου Τζελίλη: «Οι αγώνες αυτοί είναι ένα τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα πάω να αγωνιστώ και ό,τι βγει».

  • Η Ευδοκία Χατζηαβραμίδου στην πρώτη μέρα των αγώνων κατέκτησε την ένατη θέση στην κατηγορία των 53 κιλών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σήκωσε 67.5κ. στο αρασέ, 80κ. στο ζετέ και στο σύνολο είχε 147.5 κιλά.

Παγκόσμιο ρεκόρ όμως έκανε στην κατηγορία των 48 κιλών η Βουλγάρα Ντόνκα Μίντσεβα που σήκωσε 85 κιλά. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 84 κιλά και το είχε σημειώσει η Κινέζα Ζούο Λι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ