Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Ελπιδοφόρο μήνυμα

Θετικά και ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα που έστειλε η νέα Εθνική Ελπίδων από την Ιρλανδία. Δεν είναι τόσο το τελικό 1 - 2 (92' Μπέικερ - 56' Χαριστέας, 76' Λουμπούτης) με την αντίστοιχη ομάδα των «τριφυλλοφόρων», όσο η συνολική παρουσία των «μικρών». Ο Γιάννης Κόλλιας, πριν την αναχώρηση, είχε δηλώσει στο «Ρ» ότι περίμενε να δει ομαδική δουλιά και πνεύμα νικητή. Οι επιθυμίες του υλοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό: «Το ευχάριστο είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπαίνουν όχι μόνο στη νοοτροπία, αλλά κυρίως στην απαιτούμενη οργάνωση για να μπορέσουμε να είμαστε πανέτοιμοι ενόψει του αγώνα με τη Γερμανία, όπου θα διεκδικήσουμε μέσα στη Γερμανία τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί έδειξαν πολύ καλή διάθεση και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό για το καλό της ομάδας».

Οι νεαροί διεθνής αγωνίστηκαν στηριζόμενοι στο σύνολο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν οι παίχτες - ηγέτες: «Ο κορμός της ομάδας έχει πλέον βρεθεί και, με την είσοδο του Βακουφτσή, μπορώ να πω ότι έχουμε σταθεροποιηθεί». Από την πλευρά του ο νεαρός φορ της Φιορεντίνα, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και είμαι χαρούμενος. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Στα επόμενα δύο φιλικά θα είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω όταν παίξουμε με τη Γερμανία να είμαστε αυτοί που πρέπει. Η ομάδα θα δεθεί όσο χρειάζεται για τα προκριματικά». Να σημειώσουμε πως εκτός αποστολής βρισκόταν ένα πολυτιμότατο "εργαλείο" ο Λάμπρος Χούτος.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης (80' Κουλοχέρης), Λουμπούτης, Ταβλαρίδης, Μπερνεάνου, Κυριαζής, Γίτας, Πατσατζόγλου, Χαριστέας (88' Σαλπιγγίδης), Βακουφτσής (85' Καζάντζης), Βενέτης (70' Ταραλίδης).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ντι Λέινι, Χίερινγκ, Μέρφι (46' Μακγκράθ), Μακόβερ, Ντι Λέινι, Κροσρέι, Πάτριτζ (74' Μάρτιν), Χίλι, Φρίμαν (46' Μπέικερ), Μπίλινγκτον (74' Ο' Γκρέιντι), Μπάρετ (64' Ρίντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ