Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Συγκρατημένοι οι Κινέζοι

Συγκρατημένοι και αρκετά μετρημένοι, όσον αφορά τα έξοδα που θα πρέπει να κάνουν, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, δείχνουν να είναι οι Κινέζοι διοργανωτές. Ετσι, στο πλαίσιο οικονομικών περικοπών, πρόκειται να οικοδομήσουν τα μισά στάδια από αυτά που σχεδίαζαν αρχικώς, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, σύμφωνα με πληροφορία που μεταδίδουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης στο Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευαστούν πέντε Ολυμπιακά στάδια, αντί των 10 που προγραμμάτιζε αρχικώς. Η Κίνα έχει προϋπολογίσει δαπάνες ύψους 37 δισ. δολ. για τους Αγώνες του 2008. Από το ποσό αυτό τουλάχιστον τα δύο δισ. θα δαπανηθούν για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, από τις οποίες πολλές βρίσκονται υπό κατασκευή. Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα από οποιοδήποτε έργο μπορεί και γι' αυτό θα περιορίσει ορισμένα από τα σχεδιαζόμενα έργα, κυρίως για να μειωθούν οι ανάγκες για χιλιάδες τόνους ατσαλιού για τις κατασκευές. «Το Πεκίνο θα περιορίσει το αρχικό του σχέδιο, προχωρώντας στην κατασκευή πέντε αντί δέκα σταδίων», έγραψε χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Ημερησία».

«Η οικοδόμηση των σταδίων θα ακολουθήσει την αρχή του προσεκτικού υπολογισμού και του αυστηρού προϋπολογισμού. Θα καταβληθούν προσπάθειες για μείωση του κόστους», δήλωσε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, Λίου Κι. «Εάν μπορούμε να κάνουμε ανακαίνιση σε ένα παλαιό στάδιο, δε θα κτίσουμε ένα νέο. Εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία προσωρινή κατασκευή, δε θα οικοδομήσουμε μία μόνιμη», πρόσθεσε ο Λίου, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ