Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εγκληματική αδράνεια για τον αμίαντο

Αμεσα και συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών του Θριάσιου νοσοκομείου Ελευσίνας, από την ύπαρξη αμιάντου -υλικού εξαιρετικά επικίνδυνου για την ανθρώπινη υγεία- στην εξωτερική επένδυση του κεντρικού κτιρίου, ζητάει από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου.

Η ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων ινών αμιάντου στην εξωτερική επένδυση του νοσοκομείου έχει αποδειχτεί ήδη από το Μάη του 2001, από μελέτες του Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος» και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως προκύπτει από πρόσφατη ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Υγείας Ελευσίνας του ΚΚΕ.

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων με έγγραφά τους ο διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας και η αρχιτέκτων μηχανικός του νοσοκομείου απευθύνθηκαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, τονίζοντας τους κινδύνους από την ύπαρξη του αμίαντου και πρότειναν την αφαίρεση και αντικατάσταση του υλικού που περιέχει αμίαντο ή την κάλυψή του με άλλο υλικό. Οπως καταγγέλλει όμως το σωματείο των εργαζομένων «απόρρητα έγγραφα του διευθυντή του Τμήματος Ιατρικής της εργασίας προς τον προηγούμενο πρόεδρο του Γ' ΠεΣΥΠ πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς επίσης και η εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής του υπουργείου Υγείας εκ των υστέρων ανακαλύπτεται ως "έντεχνα" στημένη».

Μετά από αυτά, το σωματείο ζητάει άμεσα να σταλούν από τη διοίκηση νέα δείγματα πλακών και νερού, τόσο στο «Δημόκριτο», όσο και στο Γενικό Χημείο του Κράτους και να παρθούν μέτρα για την οριστική λύση του προβλήματος. Ακόμα να δοθούν στη δημοσιότητα αναφορές κι έγγραφα που έχουν συγκαλυφτεί, προκειμένου να υποτιμηθεί το γεγονός και να κινηθούν οι διοικητικές διαδικασίες από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Το σωματείο δίνει καταληκτική ημερομηνία γι' αυτές τις διαδικασίες την 1η του Οκτώβρη και προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ