Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακριβοπληρωμένοι καρεκλοκένταυροι

Γρηγοριάδης Κώστας

Προκλητικές αμοιβές λαμβάνουν τα μέλη της πρασινογάλαζης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ, που υποτίθεται ότι υπηρετούν το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα. Μετά και τις τελευταίες αυξήσεις που έβαλαν στους εαυτούς τους, είναι σίγουρο πως έγιναν ακριβοπληρωμένοι καρεκλοκένταυροι!

Εφτασε το πράγμα, για παράδειγμα, να πέφτουν 250 ευρώ καθαρά για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, του Προεδρείου, της Εκτελεστικής Επιτροπής ή όποιας άλλης επιτροπής συστήνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και για επιτροπές του εξωτερικού. Αλλά το πλέον προκλητικό είναι οι αμοιβές για τον πρόεδρο πρωτίστως, καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη του δικομματικού προεδρείου.

Στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ καταβάλλεται καθαρή αποζημίωση, που φτάνει το ποσόν των 3.600 ευρώ το μήνα και του παρέχεται επίσης κάλυψη εξόδων παράστασης μέχρι του ποσού των 1.200 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας.

Στον Α` αντιπρόεδρο καταβάλλεται καθαρή αποζημίωση 2.000 ευρώ το μήνα συν τα έξοδα μετακίνησης κι, αντιστοίχως, η «ταρίφα» για τον Β` αντιπρόεδρο είναι 1.700 ευρώ, για τον γενικό γραμματέα 1.500 ευρώ και για τον ταμία 1.200 ευρώ.

Φαίνεται, δηλαδή, πως είναι ένα προσοδοφόρο επάγγελμα να είναι κανείς μέλος της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ και επ' αυτού υπάρχει γαλαζοπράσινη συναίνεση... Αλλά το ερώτημά μας είναι: Τι μπορεί να σκεφτεί, για παράδειγμα, ένας αγρότης που πληρώνει 300 ευρώ μια δήλωση ΟΣΔΕ, όταν μάθει πόσα παίρνει κάθε μήνα ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ