Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Καλή αγωνιστική χρονιά»

Μαθητές, καθηγητές και γονείς είναι ανάγκη να αγωνιστούν μαζί για μια καλύτερη μόρφωση. Τα παραπάνω σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», χτες, στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του προς τους μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών, στους Αμπελόκηπους. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη χτεσινή πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Συμπλήρωσε πως η «Συμπαράταξη» θα θέσει στο δημοτικό συμβούλιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα. Ευχήθηκε, τέλος, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς «καλή αγωνιστική χρονιά».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως όταν ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τον Σπ. Χαλβατζή «να πει δυο λόγια», οι μαθητές αυθόρμητα χειροκρότησαν θερμά τον επικεφαλής της «Συμπαράταξης». Λίγο νωρίτερα, Κνίτες και Κνίτισσες, έξω από το σχολείο, μοίραζαν υλικό για το 30ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Ο Σπ. Χαλβατζής, με δήλωσή του στο «Ρ», σημείωσε: «Αρχισε η νέα σχολική χρονιά με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, κτίρια και εκπαιδευτικούς. Η εργατική λαϊκή οικογένεια καλείται και φέτος να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη λεγόμενη δωρεάν παιδεία». Και τόνισε: «Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" θα συνεχίσει την πάλη της, με στόχο να πληρώνει χρήματα η λαϊκή οικογένεια για το αγαθό της παιδείας. Θα αγωνιστεί, μαζί με το εργατικό κίνημα, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ