Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εξ οικείων τα βέλη»...

«Στο νομό μας επηρεάστηκε βάναυσα το εκλογικό σώμα, αιχμαλωτίστηκε αθέμιτα το μυαλό και η ψυχή μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας».

Αυτά τονίζει ο Θ. Μάτης, πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, που απέτυχε να επανεκλεγεί, σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές. Βεβαίως, η αναφορά του αυτή σχετίζεται με την ένσταση που έχει υποβάλει κατά της εκλογής της συνυποψήφιάς του Σούλας Μερεντίτη - η οποία τυγχάνει κουμπάρα του Κ. Σημίτη και επί χρόνια υπηρέτησε στο πρωθυπουργικό γραφείο ως έμμισθη ειδική συνεργάτιδά του - αλλά, ούτως ή άλλως, εμπεριέχει και μια γενική αλήθεια. Οτι, δηλαδή, η ψήφος και στις πρόσφατες εκλογές ούτε κατά συνείδηση, ούτε ελεύθερη ήταν, αλλά προϊόν συνειδησιακών εκπτώσεων, ρουσφετολογικών απαντοχών και προσωπικών δεσμεύσεων και, εν τέλει, αποτέλεσμα πολιτικών εκβιασμών. Ενα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος - επισημαίνει ο Θ. Μάτης - ακουμπά την ψήφο του σε όποιον του προσφέρει την ελπίδα για την επίλυση κάποιου, ή κάποιων προσωπικών ή οικογενειακών προβλημάτων του. Σωστή η επισήμανση, αλλά νομίζουμε ότι ο αποτυχών υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δε θα την έκανε αν είχε επανεκλεγεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αποτελεί παραδοχή ότι η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ - το ίδιο θα συνέβαινε κι αν κέρδιζε η ΝΔ - δεν είναι προϊόν της λαϊκής συναίνεσης στην πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, όπως πάει να την εμφανίσει το κυβερνών κόμμα. Επομένως, δεν μπορεί και να χρησιμοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση, ως άλλοθι για τη συνέχιση και κλιμάκωση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ