Παρασκευή 28 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υποβαθμίζεται η «δήλωση Ρέκερς»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάθμισε τη «δήλωση Ρέκερς» για μετάθεση της ημερομηνίας ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Απαντώντας χτες σε ερώτηση για το ζήτημα αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «ακούμε διάφορους σχολιαστές από διαφορετικές κατευθύνσεις να εκφράζουν τις απόψεις τους. Σε αυτό το στάδιο δεν επιθυμούμε, ούτε έχουμε να σχολιάσουμε τίποτε».

Αργότερα, χτες το απόγευμα, κύκλοι προσκείμενοι στη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήγησαν ότι δεν είναι δυνατό να απαντά η Επιτροπή χωριστά σε κάθε μία άποψη που διατυπώνεται για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι η ελληνική ένταξη στην ΟΝΕ, για την οποία θα υπάρξει η επίσημη θέση της, που θα την υιοθετήσει στις 3 Μάη και θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Οι ίδιοι κύκλοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε χθες - έδωσε το κείμενο της γνωμοδότησής της για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ στον αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπο Πέδρο Σόλμπες.

Από τις ίδιες πηγές, διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για μια ανεπίσημη πράξη που αποβλέπει στο να μην αποκλίνουν οι απόψεις της ΕΚΤ για το θέμα αυτό από τις θέσεις που θα διατυπώσει στο δικό της κείμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, η μεγάλη φλαμανδόφωνη οικονομική εφημερίδα του Βελγίου «Ντε Φινανσίελ Εκονόμιστ Τέιντ», σε άρθρο της σχετικό με τις δηλώσεις του Χανς Ρέκερς, επιβεβαιώνει και αυτή από δικές της πηγές ότι οι δύο εκθέσεις της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ θα είναι θετικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ