Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
«Νέα Σκακιστική Κίνηση»

Ο νικητής του Δ.Τ. «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» G.M. Γιάννης Νικολαϊδης (αριστερά στη φωτό)
Ο νικητής του Δ.Τ. «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» G.M. Γιάννης Νικολαϊδης (αριστερά στη φωτό)
Στις σημερινές εκλογές της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ξενοδοχείο «President» Λεωφόρος Κηφισίας - Αμπελόκηποι, ώρα 10.00) η Νέα Σκακιστική Κίνηση καλεί τους εκπροσώπους των Σκακιστικών Συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα, να καταδικάσουν τα φαινόμενα μαρασμού των σωματείων, την εμπορευματοποίηση του σκακιού, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί ο αθλητικός νόμος 2725/99, ο οποίος με την πλήρη εφαρμογή του από το 2005 απειλεί πολλά σωματεία με διάλυση και αφανισμό.

Η Νέα Σκακιστική Κίνηση, απαλλαγμένη από τους φιλόδοξους οπισθοφύλακες του σκακιστικού κατεστημένου, μετά τη γνωστή «συνεργασία τους», πάλεψε και θα παλεύει ενωμένη, ανεξάρτητα από πιθανές εξωσκακιστικές διαφορές), από την επόμενη μέρα αλλά και μέχρι τις άλλες εκλογές σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις, μερικές από τις οποίες είναι:

- Πλήρη Δημοκρατία στην ΕΣΟ. Αμεση καθιέρωση της απλής αναλογικής στην ΕΣΟ. Χρονικός περιορισμός της θητείας στα αξιώματα της ΕΣΟ.

- Θέλουμε σκάκι για όλους, απορρίπτουμε τη μετατροπή του σε επί πληρωμή ενασχόληση μιας ελίτ. Θέλουμε ΕΣΟ με κύριο προσανατολισμό την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού σκακιού, που θα προωθεί το σκάκι στην κοινωνική, αθλητική και παιδαγωγική του διάσταση, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε λογική της ιδιωτικοποίησης του σκακιού, κάθε λογική λιτότητας και περικοπών στις επιχορηγήσεις.

- Διεκδικούμε γενναία αύξηση της επιχορήγησης σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους συλλόγους.

- Καλά σχεδιασμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, προσανατολισμένο στην ανάπτυξη του σωματειακού σκακιού και προσαρμοσμένο στις πραγματικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Ριζική αναμόρφωση των διασυλλογικών πρωταθλημάτων με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των περισσότερων συλλόγων και όχι εκείνες των σε επαγγελματική βάση δομημένων συλλόγων Α΄ Εθνικής. Αναπροσαρμογή των οδοιπορικών αποζημιώσεων των ομάδων, ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά έξοδα. Η συμμετοχή ξένων παικτών να συνδέεται με το αν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.

- Ατομικά πρωταθλήματα ποιοτικά και με πλήρη ανάπτυξη. Ισότιμη συμμετοχή των αγωνιζομένων. Κατάργηση της εξαγοράς προκρίσεων μέσω των παραβόλων.

- Μέριμνα για τους συλλόγους της επαρχίας. Προπονητικό πρόγραμμα ΕΣΟ και Σκ. Ενώσεων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε περιοχής, εκεί που το σκάκι έχει αναπτυχθεί ικανοποιητικά, αλλά και στις περιοχές στα σπάργανα.

- Ανάπτυξη ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας και εκπαιδευτικού - προπονητικού υλικού από την ΕΣΟ. Ιδιαίτερη φροντίδα για παιδική βιβλιογραφία. Δημιουργία ηλεκτρονικής συνδρομητικής βιβλιοθήκης στο Διαδίκτυο, δωρεάν για τους συλλόγους.

- Ενταξη του σκακιού στα σχολεία ως εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό εργαλείο. Δωρεάν σκακιστική παιδεία σε δημόσια σχολεία. Αναβάθμιση των σκακιστικών δραστηριοτήτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

- Φροντίδα για το γυναικείο σκάκι σε όλα τα επίπεδα. Ουσιαστική συνεργασία με τις γυναικείες κοινωνικές, συνδικαλιστικές και πολιτιστικές οργανώσεις και φορείς. Δραστήρια Επιτροπή Γυναικείου Σκακιού.

- Διεκδίκηση χώρου από τις υποδομές των Ολυμπιακών Αγώνων (π.χ. στο Περιστέρι ή στη Νίκαια), για μόνιμη εγκατάσταση των γραφείων της ΕΣΟ και για άλλες αγωνιστικές χρήσεις.

Μεταξύ άλλων, οι προγραμματικές θέσεις της Νέας Σκακιστικής Κίνησης καταλήγουν: Το σκάκι είναι ένας από τους καθρέφτες της κοινωνίας. Ας δείξουμε ότι προσδοκάμε, αξίζουμε και ζητάμε κάτι καλύτερο!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στη νέα επιβάρυνση από την ΕΣΟ (2013-10-20 00:00:00.0)
Το κύτταρο της σκακιστικής ζωής (2012-05-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-09-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-03-14 00:00:00.0)
«Ματ» από την αδιαφορία (2009-03-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ