Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΙΤΑΛΙΑ»
Συμφωνούμε για συντονισμό των αγώνων

Απάντηση των συνδικάτων βάσης Rdb Cub σε επιστολή του ΠΑΜΕ

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στην «Αλιτάλια»

Associated Press

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στην «Αλιτάλια»
Ευχαριστήρια επιστολή για το ενδιαφέρον και την εργατική αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των εργαζομένων της Alitalia ενάντια στον τεμαχισμό της εταιρίας και την απόλυση πάνω από 10.000 εργαζόμενων - όπου δίνονται και λεπτομέρειες για τους σχεδιασμούς της εταιρίας - έστειλαν στη γραμματεία του ΠΑΜΕ οι Συντονιστές του κλάδου Μεταφορών της CUB.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του ΠΑΜΕ προς τους ίδιους τους εργαζόμενους στην αεροπορική εταιρία και στα συνδικάτα βάσης Rdb Cub.

«Τα πλάνα της Alitalia - τονίζεται στην επιστολή του κλάδου Μεταφορών της CUB - προβλέπουν την απόλυση ενός τετάρτου των μόνιμων εργαζομένων και ξεχωρίζουν τις λειτουργικές υπηρεσίες της εταιρίας από την επιχείρηση πτήσεων. Η Alitalia θα χωριστεί σε δύο κομμάτια: τις πτήσεις Alitalia και την υπηρεσία Alitalia. Μ' αυτά τα πλάνα δε θα υπάρχει πια η Alitalia ως μεταφορέας με Ιταλική σημαία. Οι πτήσεις Alitalia θα γίνει μια μικρή εταιρία η "SkyTeam Alliance" και θα σχηματιστεί μόνο από πιλότους και προσωπικό πτήσεων και από ένα πολύ μικρό αριθμό προσωπικού εδάφους. Το μεγαλύτερο μέρος από το προσωπικό εδάφους θα καταλήξει να τεθεί σε διαθεσιμότητα (περίπου 5.000) ή άνεργοι (περίπου 3.500). Περίπου 2.000 από το προσωρινό προσωπικό δεν έχουν ελπίδα για το μέλλον τους».

Ο κλάδος ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ της CUB, επισημαίνεται στην επιστολή, παλεύει ενάντια σ' αυτά τα σχέδια και απαιτεί την παρέμβαση της κυβέρνησης με σκοπό να διαφυλαχτεί η Alitalia κάτω από το δημόσιο έλεγχο και να διατηρηθεί η ενότητα της Εταιρίας με όλο το προσωπικό, είτε πτήσεων είτε εδάφους.

«Είναι ένα ρεαλιστικό αίτημα καθώς το πρόβλημα για την Alitalia δεν είναι το εργατικό κόστος, που είναι πολύ χαμηλό αυτή τη στιγμή, αλλά οι πολιτικές και στρατηγικές επιλογές της διεύθυνσης και της κυβέρνησης που εδώ και πολλά χρόνια έχουν εγκαταλείψει τον τομέα των Αερομεταφορών. Η ιδιωτικοποίηση και οι περικοπές στις θέσεις εργασίας δεν είναι η θεραπεία. Ο κλάδος ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ της CUB μαζί με τους εργαζόμενους στην Alitalia θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σ' αυτές τις επιλογές που θα καταστρέψουν μεγάλο κομμάτι κοινωνικού πλούτου», υπογραμμίζει.

Καταλήγοντας ο κλάδος Μεταφορών της CUB τονίζει ότι όπως οι εργαζόμενοι στην Alitalia, έτσι και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, είναι τα θύματα αυτών των αντεργατικών και αντιλαϊκών επιθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων. Και δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση του ΠΑΜΕ για συντονισμό των Ευρωπαϊκών αγωνιστικών δυνάμεων και θα εργαστεί σ' αυτή την κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική και μαζική η 24ωρη απεργία (2005-11-26 00:00:00.0)
Συμφωνία «διάσωσης»: απολύσεις (2004-09-17 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας (2004-09-15 00:00:00.0)
Απεργίες στα μέσα μεταφοράς (2002-11-30 00:00:00.0)
Απολύσεις με πρόσχημα το νέο αεροδρόμιο (2001-02-24 00:00:00.0)
Καθυστερήσεις πτήσεων (1996-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ