Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Σταθερά στην ταξική ρότα

Ο Σάββας Τσιμπόγλου ανέλαβε πρόεδρος της Ενωσης

Με τον Σάββα Τσιμπόγλου στη θέση του προέδρου, συνεχίζει η ιστορική Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) την αγωνιστική της πορεία. Η αναδιάρθρωση στο προεδρείο της ΠΕΜΕΝ αποφασίστηκε χτες από την ταξική διοίκηση της Ενωσης, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Τούσσας έχει πλέον εκλεγεί ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου του, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ετσι, το προεδρείο της ΠΕΜΕΝ έχει πλέον ως εξής: Πρόεδρος ο Σάββας Τσιμπόγλου, γενικός γραμματέας Α` ο Παναγιώτης Τσουτσούλης, γενικός γραμματέας Β` ο Αθανάσιος Ευαγγελάκης και ταμίας ο Παναγιώτης Ράπτης.

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνεδρίασή της, επισημαίνει ότι «εκτίμησε τον θετικό ρόλο και την προσφορά του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργου Τούσσα, του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είναι βέβαιο ότι από τη θέση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος των εργαζομένων και των ναυτεργατών, καθώς και στην οργάνωση της πάλης τους για την αντιμετώπισή τους».

«Κατ' εντολήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - συνεχίζει - των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου, προωθείται ενιαία και συντονισμένα η αντιλαϊκή πολιτική από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια ρότα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφοπλιστές και κεφάλαιο απαιτούν και προωθούν μέτρα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, σε βάρος του εργαζόμενου λαού, διατηρώντας και αυξάνοντας τις στρατιές των ανέργων, συμπιέζουν το κόστος εργασίας, υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα, προετοιμάζουν νέο πογκρόμ μέτρων σε συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

Αξιοποιούν το διαλυτικό Κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με δικαστικές παρεμβάσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές. Προαναγγέλλονται και νέα μέτρα σε βάρος των ναυτεργατών στην ποντοπόρα ναυτιλία από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννη στο όνομα της ανταγωνιστικότητας».

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ καταλήγει στην ανακοίνωσή της, καλώντας «τους μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας, δημιουργία προϋποθέσεων για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν πανελλαδικά από χτες οι ναυτεργάτες (2014-04-01 00:00:00.0)
Ο λόγος ανήκει στους εργάτες στεριάς και θάλασσας (2010-05-14 00:00:00.0)
Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (2010-02-23 00:00:00.0)
Η οργή των ναυτεργατών να εκφραστεί με το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην κάλπη (2009-05-29 00:00:00.0)
Το νέο προεδρείο της ΠΕΜΕΝ (2006-03-10 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα για τις μάχες που έρχονται (2006-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ