Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΕΣΕΝ
Σε ετοιμότητα για τις μάχες που έρχονται

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου συζήτησαν χτες με τους πλοιάρχους και μηχανικούς της σχολής για την πρόσφατη απεργία των ναυτεργατών

Κατάμεστο το αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ στη χτεσινή συζήτηση για τον πρόσφατο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και τη σημασία του
Κατάμεστο το αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ στη χτεσινή συζήτηση για τον πρόσφατο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και τη σημασία του
«Τραβάμε μπροστά, ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται»! Η φράση ακούγεται με δυσκολία στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Κέντρου Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) καθώς έχει «πνιγεί» μέσα στα θερμά, ασταμάτητα χειροκροτήματα.

Οι εκατοντάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ έκαναν πεντακάθαρο, από την αρχή ως το τέλος της χτεσινής περιοδείας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και συναδέλφου τους ναυτεργάτη Γιώργου Τούσσα στη σχολή, ότι είναι καθ' όλα έτοιμοι για τους αγώνες που έρχονται, τις νέες ταξικές αναμετρήσεις, για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής, εφοπλιστόδουλης πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οτι είναι αποφασισμένοι μαζί με τους κατοίκους των νησιών, να αγωνιστούν για να πλέουν στην ακτοπλοΐα πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των νησιών και όχι τους εφοπλιστές.

Τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν στη σχολή στη διάρκεια της περιοδείας, η συζήτηση που έγινε και κυρίως το κατάμεστο αμφιθέατρο, ήταν μάρτυρες αδιάψευστοι αυτής της αγωνιστικής αποφασιστικότητας. Το ίδιο και τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στους διαδρόμους της σχολής αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης στο αμφιθέατρο.

Μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο ΚΕΣΕΝ βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου. Ανοίγοντας την κουβέντα ο Γ. Τούσσας μετέφερε στους σπουδαστές τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς της ΚΕ του ΚΚΕ, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα στην κατάμεστη αίθουσα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε στους ναυτεργάτες ότι ο κλάδος τους και συνολικά η εργατική τάξη της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επίθεση εφ' όλης της ύλης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου. «Κρίνεται - είπε - η ίδια η ζωή μας, το μέλλον των οικογενειών μας, της τάξης μας» και υπογράμμισε ότι η μεγαλειώδης απεργία των ναυτεργατών και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πήρε, έδειξε την ακατανίκητη δύναμη της ταξικής ενότητας, που μπορεί να αποκρούσει και ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Και ανέδειξε την τεράστια σημασία που έχει, οι ναυτεργάτες να είναι συσπειρωμένοι στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ του ΠΑΜΕ. «Μπορούμε - επισήμανε - να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Οσο τα βαπόρια θα βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών εμείς δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ