Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Επιστρατευμένοι στο χτύπημα των εργαζομένων

Σε όλο της το μεγαλείο αποκαλύφθηκε χτες στη Βουλή η υποκρισία και η προκλητικότητα του δικομματισμού

Την άμεση άρση της επιστράτευσης των ναυτεργατών ζήτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου εμφανίστηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας για να απολογηθεί για τη στάση του στη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας.

Πλέον στο κίνημα, είπε η Ε. Παντελάκη, υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία και απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους υπενθύμισε ότι και η ίδια έζησε τις αντίστοιχες επιστρατεύσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε, με τη στάση του έβαλε πλάτες στην κυβέρνηση, αφού στην πιο κρίσιμη στιγμή έκανε λόγο για «ακραίες μορφές κινητοποίησης», αποδεικνύοντας ότι επί της ουσίας και τα δύο κόμματα απαγορεύουν το δικαίωμα της απεργίας. Σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για τη δημιουργία προβλημάτων στα νησιά, υπογράμμισε ότι κάθε απεργία δημιουργεί προβλήματα, αλλά είναι υποκρισία να τα επικαλούνται οι κυβερνώντες, που επί χρόνια έχουν αφήσει τα νησιά στην εγκατάλειψη και αδιαφορούν για τα προβλήματα των αγροτών.

Από την πλευρά του ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου πριν την επιστράτευση των ναυτεργατών και αρκέστηκε να παρουσιάσει στην επιτροπή τα γνωστά του επιχειρήματα για τα αιτήματα των ναυτικών. Παρά το ότι έχει «ντύσει στο χακί» τους ναυτεργάτες, ισχυρίστηκε υποκριτικά ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο τον οποίο θα συνεχίσει και μετά την απεργία. Το ίδιο υποκριτικές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προκάλεσε κοινωνικές συγκρούσεις, ξεχνώντας ότι η θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού εφευρέθηκε επί ΠΑΣΟΚ και σβήνοντας από τη μνήμη τους τις αντίστοιχες επιστρατεύσεις που έγιναν επί των κυβερνήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ