Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Τρομοκρατικό και επικίνδυνο φιρμάνι

Πλήρως αποθρασυμένη από την αντεργατική πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ, η γερμανική διοίκηση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δείχνει τα δόντια της σε βάρος των εργαζομένων. Με επιστολές που έχει αρχίσει να αποστέλλει προσωπικά στον κάθε εργαζόμενο του ναυπηγείου, αλλά και με την «ανοιχτή επιστολή» προς όλους τους εργαζόμενους, που εξέδωσε προχτές 27 Φλεβάρη, τους γνωστοποιεί την πρόθεσή της να τους μετατρέψει σε στρατιωτάκια!

«Τα Ελληνικά Ναυπηγεία θα καταστούν το πλέον ανταγωνιστικό ναυπηγείο στο χώρο της Μεσογείου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας του ναυπηγείου «ThyssenKrypp» και γι' αυτό το λόγο ξεκαθαρίζει ότι εκτός του προγράμματος που έχει βάλει μπροστά - δηλαδή τις απολύσεις -, δεν πρόκειται να ανεχθεί «νοοτροπίες του παρελθόντος», όπως «θεωρίες κρατικοποίησης» και «κομματική προπαγάνδα»! «Οι συνεργάτες μας - σημειώνει στο φιρμάνι της - δεν πρόκειται να ανεχθούν την πρόδηλη εκλογική προπαγάνδα που παραποιεί την εικόνα του ναυπηγείου και μας θυμίζει παρελθούσες εποχές συγκρούσεων και ταξικής πάλης»!

Η αγωνιστική παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του ναυπηγείου, στο οποίο έβαλαν πλάτες οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και τους καλεί να κουρελιάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, να αγωνιστούν για την επαναφορά του ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ