Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι

Την απουσία μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο έφερε στην επιφάνεια σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο χώρο των εργαστηρίων.

Οπως υπογραμμίζει η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του νοσοκομείου, κατά τη διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης στο παρασκευαστήριο του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα ένα σύννεφο άσπρης σκόνης να καλύψει το χώρο του μικροβιολογικού και βιοχημικού εργαστηρίου, ενώ η έντονη και δυσάρεστη οσμή επεκτάθηκε σε όλο τον πρώτο όροφο. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ανοίξουν τα παράθυρα και την έξοδο κινδύνου που έπρεπε να είναι ασφαλισμένα, λόγω των εργασιών αποξήλωσης αμιάντου, με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε επιπλέον κίνδυνο. Δυο εργαζόμενοι λιποθύμησαν, ενώ όλοι οι παρόντες εργαζόμενοι είχαν πονοκέφαλο, τσούξιμο στα μάτια και κάψιμο στο λαιμό.

Οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία. Διεκδικούν γραπτή εκτίμηση των κινδύνων στους χώρους δουλιάς, σχέδιο έκτακτης ανάγκης, εκπαίδευση του προσωπικού, ιατρική εξέταση των εργαζομένων που εκτέθηκαν σε κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ