Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Η λιτότητα συνεχίζεται με γαλάζιο χρώμα

Την πολιτική λιτότητας που εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΥ, αναφερόμενες στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις συντάξεις και τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Καθαρή κοροϊδία, χαρακτηρίζουν οι Ομοσπονδίες, τις λεγόμενες αυξήσεις που θα είναι λίγο «πάνω από τον ψεύτικο πληθωρισμό», τη στιγμή μάλιστα που η ακρίβεια καλπάζει. Επισημαίνουν ότι μόνο η τελευταία αύξηση σε 400 φάρμακα κατά 20%, που έγινε τον περασμένο Ιούλη, «έφαγε τη μισή αύξηση» και έρχονται ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά.

Για να δικαιολογήσει τη συντηρητική του πολιτική και για να έχει ανοχή ο πρωθυπουργός, τονίζουν οι Ομοσπονδίες, αναφέρθηκε «στα χάλια της οικονομίας». Ομως, τα χρέη και τα ελλείμματα τα ξεκοκάλισαν οι καρχαρίες της οικονομικής ολιγαρχίας με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Και τώρα, συνεχίζουν, ενώ ο Καραμανλής δίνει ψίχουλα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, στους βιομήχανους δίνει καρβέλια.

Καταλήγοντας, επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, τη στιγμή μάλιστα που έρχονται τα χειρότερα με την εφαρμογή των αποφάσεων της Λισαβόνας και τις πιέσεις του ΔΝΤ για παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να είναι έτοιμοι για νέους δυναμικούς αγώνες, που πρέπει να δώσουμε μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη διεκδίκηση κατώτερης σύνταξης 960 ευρώ, πάγωμα των τιμών και της κερδοσκοπίας κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ