Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΗΒΑ
Παραμένει κλειστή η χειρουργική ορθοπεδική μονάδα

Η χειρουργική ορθοπεδική μονάδα, στο νέο νοσοκομείο της Θήβας, που εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, παραμένει κλειστή από τις 26 Αυγούστου 2004, αφού εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων ή παραλείψεων προσβλήθηκε από δύο μικρόβια που έχουν εντοπιστεί, το ισχυρό μικρόβιο acinetobacter και το σταφυλόκοκκο.

Αποτέλεσμα, να σημειώνονται λοιμώξεις σε ασθενείς που περιθάλπονταν, οπότε η διοίκηση αναγκάστηκε να κλείσει τη μονάδα και τα περιστατικά μεταφέρονται, μέχρι σήμερα, στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, που, όμως αδυνατεί να περιθάλψει.

Το ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας και ο πεσυπάρχης, τηρεί «σιγή ισχύος» ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Θήβας, Ιωάννης Παπουτσής, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας, υποστήριξε πως το «χειρουργείο έκλεισε για την ετήσια συντήρηση και απολύμανση», ενώ στη συνέχεια σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι «λοιμώξεις υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία. Ετσι και δω. Δεν πρόκειται όμως για τίποτα το ανησυχητικό».

Παράλληλα το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, που κλήθηκε, επιβεβαίωσε την ύπαρξη μικροβίων (1/9/04) και μάλιστα πρότεινε σειρά μέτρων για την καταπολέμησή τους.

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΕΛ ανάμεσα στα μέτρα που προτείνει είναι «διόρθωση των τεχνικών ατελειών στα χειρουργεία, καθώς διαπιστώθηκαν τρύπες στις κάθετες (τοίχους) επιφάνειες και στην οροφή. Σημειωτέον ότι μέχρι να κλείσει η μονάδα, άνθρωποι με ορθοπεδικά προβλήματα που έμπαιναν για εξέταση ή περίθαλψη, έβγαιναν... άρρωστοι, όπως κουβεντιάζεται στην πόλη της Θήβας. Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και σε τοπικό επίπεδο από το ΠΕΣΥΠ και τη διοίκηση του νοσοκομείου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ