Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ ΑΧΑΪΑΣ
Αύριο η κινητοποίηση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου των αμπελουργών στην Αχαΐα που θα γίνει αύριο Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ. στη Νομαρχία, με την προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 9 π.μ. στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου οι αγρότες καλούνται να δώσουν δυναμικά το «παρών» με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στη χειρότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων οι αμπελουργοί βλέπουν τη σοδειά τους από την αρχή του τρύγου να την καρπώνονται οι οινοποιοί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υποκύπτουν στους εκβιασμούς τους και παραδίδουν εν λευκώ τα κρασοστάφυλά τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας, αφού καλεί όλους τους αγρότες του νομού να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Δεν πάει άλλο με τις τιμές στα προϊόντα μας. Τώρα ήρθε η σειρά των σταφυλιών. Παρακαλούμε να πάρουν την παραγωγή μας (είτε σταφίδα, είτε κρασοστάφυλα) χωρίς να ξέρουμε τι και πότε θα εισπράξουμε. Την ίδια στιγμή οι εμποροβιομήχανοι με τις ευλογίες των κυβερνήσεων εισάγουν ανεξέλεγκτα κρασί από τρίτες χώρες».

Κεντρικά αιτήματα των αμπελουργών είναι η διασφάλιση ικανοποιητικής τιμής του προϊόντος, ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση, έλεγχος στις εισαγωγές κρασιού από τρίτες χώρες που βαφτίζουν ευρωπαϊκό και αναγραφή προέλευσης στα τυποποιημένα κρασιά και άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων Συνεταιρισμών για την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής και την άμεση πληρωμή των αμπελουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ