Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Και απολύει και δεν πληρώνει

Εξήντα (60) εποχιακοί εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Καθαριότητας στη Ζάκυνθο απολύθηκαν χωρίς να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, καθώς για τους 6 μήνες που προσλήφθηκαν πληρώνονταν κάθε μήνα μόνο έναντι τα μισά περίπου χρήματα. Οι υπόλοιποι 180 εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο Καθαριότητας βιώνουν την ίδια αυθαιρεσία τα δύο τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση του Συνδέσμου (αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους του νησιού) αντί να είναι συνεπής στις πληρωμές της και να πει την αλήθεια στο Ζακυνθινό λαό και τους εργαζόμενους για τα χρέη και να διεκδικήσει κρατική επιχορήγηση από αυτά που το κράτος χρωστά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφεύγει σε δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς. Μάλιστα, η εν λόγω τράπεζα θέτει και «όρους» για την εξυγίανση του Συνδέσμου Καθαριότητας προκειμένου να κάνει αποδεκτή την αίτηση του δανείου και προτείνει απολύσεις ακόμα 90 εργαζομένων(!).

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ) καταγγέλλει τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν επιβάλει στο Σύνδεσμο Καθαριότητας και συμπληρώνει: «Οι αιρετοί τον έχουν μετατρέψει σε εκτροφείο διαμόρφωσης εκλογικής πελατείας και εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων στην επιχείρηση καθαριότητας αφού οι 60 εργαζόμενοι έχουν φτάσει πλέον τους 240, από τους οποίους κάποιοι περισσεύουν και απολύονται, χωρίς την καταβολή των χρημάτων, καθώς οι αρμόδιοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας "κάνουν την πάπια"».

Καταλήγοντας, το ΕΚΖ, καλεί τους αρμόδιους να παρέμβουν για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτή τη μεταχείριση και να καταδικάσουν τους υποτακτικούς της χτεσινής και σημερινής κυβέρνησης που διαχειρίζονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ