Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Συντονίζονται ενάντια στις απολύσεις

Πρωτοβουλία για συντονισμό του αγώνα και άμεση απάντηση στις απολύσεις και το κλείσιμο των εργοστασίων παίρνουν τέσσερα Συνδικάτα της Αθήνας (Κλωστοϋφαντουργών - Μετάλλου - Τύπου και Χάρτου - Φαρμάκου) και καλούν όλες τις διοικήσεις των σωματείων, συνδικαλιστές, επιτροπές αγώνα, εργαζόμενους και απολυμένους σε σύσκεψη την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος).

Ειδικότερα, στην πρόσκλησή τους τα τέσσερα συνδικάτα επισημαίνουν ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ επίθεσης από την εργοδοσία και την κυβέρνηση της ΝΔ στο δικαίωμα στη δουλιά. Εκατοντάδες απολύσεις είναι το τίμημα της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους του κεφαλαίου».

Για άλλη μια φορά, σημειώνουν, φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων. Επιχειρήσεις κλείνουν, μετακομίζουν και άλλες απολύουν, τονίζουν και αναφέρουν συγκεκριμένα: Κλείνει η «Ντέλικα», 100 απολύσεις στη «Σόφτεξ», 200 εργαζόμενοι στο «Φυρογένη» απλήρωτοι και χωρίς δουλιά, απολύσεις στη «Σεξ Φορμ» και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

«Καλούμαστε να αντιδράσουμε άμεσα, να συντονίσουμε τη δράση και τους αγώνες μας με στόχο να ακυρώσουμε τα αντεργατικά σχέδια και τις τεράστιες συνέπειες που αυτά θα επιφέρουν στη ζωή εκατοντάδων εργατικών οικογενειών» σημειώνουν τα συνδικάτα για να συμπληρώσουν ότι είναι ανάγκη: «Να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Προσπερνώντας τα εμπόδια και τη συνειδητή στήριξη που δίνουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ στο μεγάλο κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ