Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ
Να μη λειτουργήσει ως ΝΠΙΔ

Την αντίθεσή του στο να λειτουργήσει ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) το Κέντρο Αποκατάστασης, που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην κλινική και δυο συγκροτήματα κατοικιών του Ολυμπιακού χωριού το υπουργείο Υγείας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η κλινική του Ολυμπιακού χωριού -τονίζει η ΕΙΝΑΠ- τελειώνει σε λίγες μέρες την αποστολή της. Ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, είχε υποσχεθεί ότι η κλινική αυτή θα γίνει Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αλλά τώρα που πλησιάζει ο χρόνος υλοποίησης της υπόσχεσης, δήλωσε ότι ένα μέρος της θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Αποκατάστασης. Η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι συμφωνεί με τη λειτουργία του ως Κέντρου Αποκατάστασης, αφού τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης είναι δυστυχώς είδος εν ανεπαρκεία. «Διαφωνούμε όμως, τονίζει, με τη νομική μορφή ίδρυσής του (ιδιωτικού δικαίου), καθόσον επιτρέπει στον καθένα να πιθανολογεί προθέσεις ιδιωτικοποίησης στο χώρο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας που, αν υπάρχουν, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί ακόμα τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση «να λειτουργήσουν επιτέλους το Αττικό Νοσοκομείο. Οσον αφορά τα νοσοκομεία, η ΕΙΝΑΠ δηλώνει ότι πρέπει να είναι αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, να διοικούνται από διοικητικά συμβούλια, η σύνθεση των οποίων πρέπει να είναι δημοκρατική και να αποτελείται από εκλεγμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ