Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πενθεί η ζωγραφική

Εργο του Β. Σκυλάκου από την έκθεσή του, το 1990, στην γκαλερί «7»
Εργο του Β. Σκυλάκου από την έκθεσή του, το 1990, στην γκαλερί «7»
Εφυγε στα 70 του χρόνια, το πρωί της Μ. Παρασκευής, και κηδεύτηκε το Μ. Σάββατο, στη γενέτειρά του, το Κιάτο, ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους μας, ο Βασίλης Σκυλάκος. Κουρασμένος από τα νοσοκομεία και τις θεραπείες, τους τελευταίους τρεις μήνες διέκοψε τη θεραπευτική αγωγή, επιλέγοντας να παραμείνει σπίτι του και υπομένοντας με αξιοπρέπεια τα οδυνηρά συμπτώματα της επάρατης αρρώστιας της εποχής μας.

Ο Β. Σκυλάκος γεννήθηκε το 1930 στο Κιάτο Κορινθίας και από το 1957 έως το 1962 σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης. Η πρώτη του έκθεση πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, ενώ στην καλλιτεχνική ζωή της πατρίδας μας εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70. Η εκθεσιακή του δραστηριότητα στη χώρα μας συνδέθηκε με την γκαλερί «Δεσμός» και αργότερα με την γκαλερί «7».

Το εργαστήρι του, το γνωστό παλαιοπωλείο της οδού Κουμπάρη στο Κολωνάκι, ήταν τόπος συνάντησης των νεότερων καλλιτεχνών. Εκεί, ξύλα, σιδηρικά, λάστιχα, πλαστικά, ό,τι ενδιαφέρον συγκέντρωνε ο Β. Σκυλάκος από τη φύση ή τα σκουπίδια, τα μετέτρεπε σε έργα τέχνης, ξεχωριστές δημιουργίες της σύγχρονης τέχνης. Η τελευταία εκθεσιακή παρουσίαση της δουλιάς του ήταν πριν από δύο χρόνια στην γκαλερί «7», με ζωγραφική - κολάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ