Τετάρτη 3 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγιάτικες πρεμιέρες
  • Πρεμιέρα αύριο, για ένα νέο θεσμό με τίτλο «Μάιος, μήνας ΔΗΠΕΘΕ στο Εθνικό Θέατρο». Στη σκηνή «Κοτοπούλη - Ρεξ», θα φιλοξενηθούν τρία Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα: Λάρισας, Ιωαννίνων, Καλαμάτας. Από αύριο και μέχρι τις 7 Μαΐου, το «Θεσσαλικό Θέατρο» παρουσιάζει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Φίλος, όχι αστεία», σε σκηνοθεσία - μετάφραση Βασίλη Παπαβασιλείου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, μουσική Γιάννη Μεταλλινού. Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Χρόνης Παυλίδης, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Κανελλοπούλου, Πάνος Ξενάκης, Γιώργος Ζωγράφος, Ανδρέας Μαυραγάνης, Αθηνά Μαξίμου.
  • Ο θεατρικός οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει από τις 5 Μαΐου και για 24 συνεχόμενες παραστάσεις (28 Μαΐου), στο «Θέατρο της Ανοιξης», το έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Λευκές νύχτες». Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή, η διαμόρφωση σκηνικού χώρου της Μαρίας Κοκκίνη και του Φώτη Μακρή, τα κοστούμια της Μαρίας Κοκκίνη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Παίζουν: Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Νίκος Νίκας.
  • Πρεμιέρα, επίσης, την Παρασκευή, για την ομάδα «Σπείραμα» που παρουσιάζει μέχρι την Τρίτη 9 Μαΐου, στο «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα», το έργο «Κυκλοφορούν ανάμεσά μας», μια παράσταση χορού, εμπλουτισμένη με στοιχεία θεάτρου και κούκλας. Η χορογραφία είναι της Μάτας Μάρρα, η σκηνική επιμέλεια και οι κούκλες του Σαράντη Τσούραλη και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση. Συμμετέχουν: Πέτρος Αλατζάς, Χριστίνα Γεροσιδέρη, Βίκυ Νούμτα, Σαράντης Τσούραλης, Ελένη Φορτώση, Μελίνα Χατζηγεωργίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ