Κυριακή 3 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9/10/2004
Η αγροτιά θα είναι εκεί

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δώσουν δυναμική αγωνιστική απάντηση στη συνολική επίθεση που δέχονται φέτος οι αγροτοκτηνοτρόφοι στις τιμές των προϊόντων τους και κατά συνέπεια στο εισόδημά τους, δίνεται στις 9 του Οκτώβρη. Αξίζει τον κόπο η αγροτιά να δώσει μαζικό αγωνιστικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ την ημέρα αυτή στην Αθήνα.

Η φετινή χρονιά είναι από τις χειρότερες, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια και την οποία συνεχίζει να εφαρμόζει και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ. Στη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων, οι φετινές τιμές είναι από πιο χαμηλές έως εξευτελιστικά χαμηλές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Χιλιάδες τόνοι αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απούλητα ή σάπισαν και σαπίζουν στα χωράφια. Από την κυβέρνηση της ΝΔ οι αγρότες εισπράττουν κοροϊδία για δήθεν μέτρα και ελέγχους. Αλλά, αποτελέσματα για κάτι καλύτερο δε φαίνονται πουθενά. Κι αν φέτος γίνονται αυτά που γίνονται ως μια πρώτη γεύση των όσων φέρνουν η νέα ΚΑΠ και ο ΠΟΕ, ας φανταστούν οι αγρότες τι τους περιμένει τα αμέσως επόμενα χρόνια, είτε έχουν μεγάλη παραγωγή είτε κανονική παραγωγή όπως φέτος, είτε μικρή παραγωγή.

Η αγροτιά μαζί με την εργατιά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα καλείται να διαδηλώσει ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική. Να διεκδικήσει εκτός των άλλων: Εγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που να διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα. Ριζική αλλαγή της πολιτικής για τους συνεταιρισμούς, για να περιοριστεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και να γίνουν οι συνεταιρισμοί μοχλός ανάπτυξης. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτερη σύνταξη 400 ευρώ και σύνταξη στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ