Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Σταματημό δεν έχει ο θάνατος

Νεκρός χτες εργάτης που στα 63 του χρόνια ήταν ακόμα στη σκαλωσιά. 12 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα μέσα σε 4 μήνες στους 7 νομούς της Βορειοδυτικής Ελλάδας, οι 6 οικοδόμοι

Σταματημό δεν έχουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, αφού από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι χτες, έχουν σκοτωθεί 12 εργαζόμενοι και οι 6 από αυτούς ήταν οικοδόμοι.

Χτες 1 Οκτώβρη, στο Αγρίνιο, στις 7.10 το πρωί, ο οικοδόμος Σπύρος Γραμμένος, 63 ετών, έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν στην οικοδομή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παραπάτησε και καθώς δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας έπεσε από τον τέταρτο όροφο αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Γραμμένος εργαζόταν στον εργολάβο Αντρέα Τσάμη στην οδό Τσακάλωφ κοντά στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Ο 63χρονος οικοδόμος αναγκαζόταν να εργάζεται σε αυτή την ηλικία για να τα βγάλει πέρα και μάλιστα με ωράριο που ξεκινούσε από τις 7 το πρωί και όχι από τις 7.30 π.μ., όπως προβλέπεται από την Ενωση Οικοδόμων Αγρινίου και την Ομοσπονδία τους, και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. Χαρακτηριστικό της αναλγησίας και του εργοδότη της οικοδομής ήταν ότι ενώ δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας μόλις σκοτώθηκε ο Σπ. Γραμμένος στο μπαλκόνι από όπου έπεσε, βρέθηκε τοποθετημένο, «για τα μάτια του κόσμου», πλαστικό πλέγμα που χρησιμοποιείται για την προστασία των μικρών παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ