Σάββατο 2 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΚΛΩΝΑΤΕΞ»
Προκαλεί με νέες απολύσεις

Στην Αθήνα κατεβαίνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι. Αγωνιστική υποδοχή από το ΠΑΜΕ. Τετράωρη στάση την ίδια μέρα έχει κηρύξει η ομοσπονδία του κλάδου

Με ένα μπαράζ 12 απολύσεων σε διάφορα εργοστάσια του ομίλου προσπάθησε χτες ο Λαναράς να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει τις αντιδράσεις τους, βλέποντας να δυναμώνει και να οξύνεται ο αγώνας τους και κυρίως να προωθείται ο συντονισμός τους. Αποθρασυμένος και ενθαρρημένος από την πολιτική της κυβέρνησης, που ενισχύει τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρεί, προχώρησε σε ανοιχτή επίθεση, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των απολύσεων τις τελευταίες μέρες σε 14.

Παρά τις προκλήσεις της εργοδοσίας, τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» και της «Τρικολάν» είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία τους και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και μεταφέρουν έτσι τον πολύμηνο δυναμικό τους αγώνα στην Αθήνα και μάλιστα με συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από την καρδιά του Ομίλου, τα κεντρικά γραφεία της «Κλωνατέξ».

Παράλληλα, γύρω από τους εργαζόμενους του ομίλου θα απλωθεί μια ασπίδα ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας που θα εκφραστεί δυναμικά τη Δευτέρα με στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) από τις 10 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, εργαζόμενοι του κλάδου, αλλά και από διάφορα σωματεία θα υποδεχτούν τους εργάτες και τις εργάτριες της Νάουσας με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης και στη συνέχεια θα κάνουν κοινή αγωνιστική πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.

Οι τέσσερις από τις 14 τρομοκρατικές απολύσεις έγιναν στο κλωστοϋφαντουργείο της «Βερλάν» (ανήκει στη FANCO) στο Λουτροχώρι Πέλλας, ένα από τα δυο εργοστάσια του ομίλου στο νομό - το άλλο είναι η «Κόπλαν» - στα οποία η ΟΕΚΙΔΕ κήρυξε 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα. Την ίδια μέρα ο όμιλος «Κλωνατέξ» απέλυσε εφτά εργαζόμενους από το βαφείο «Γιαννούσης» (επίσης εργοστάσιο της FANCO) στα Οινόφυτα. Τρεις ακόμα συνάδελφοί τους στο εργοστάσιο παραγωγής καλτσών «ΚΝΙΤΜΑSΤΕR» στο Βαθύ Αυλίδας απολύθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Οι 14 συνολικά απολύσεις (δώδεκα από αυτές μέσα σε μια μέρα) στα εργοστάσια της FANCO επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο Λαναράς κινείται σε πορεία εσωτερικής αναδιάρθρωσης του ομίλου του, με συνέπεια εκατοντάδες θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο με τις ευλογίες πάντα της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ