Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αγώνες σε όλα τα μέτωπα

Σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών την Τρίτη, 19 Οκτώβρη, με αντικείμενο το πρόγραμμα δράσης. Συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στις 31 Οκτώβρη

Μεγάλη ανοιχτή σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών οργανώνει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1. Πλατεία Κάνιγγος) στις 6.30 το απόγευμα.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν το πρόγραμμα δράσης και οι προτεραιότητες του ΠΑΜΕ για το επόμενο τρίμηνο. Επίσης, θα εξεταστεί η προετοιμασία της συγκέντρωσης διεθνιστικής αλληλεγγύης που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ για την Κυριακή 31 Οκτώβρη.

Καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται καθημερινά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ανεβάζουν τη δράση τους, οργανώνουν την πάλη τους στα βασικά μέτωπα πάλης, δουλεύουν για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλουν.

Ενα πλαίσιο που αποτελεί την απάντηση στα νέα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα, όπως εκφράζονται και μέσα από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό και που ανταποκρίνεται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Βασικό μέτωπο για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε χώρο εργασίας ήταν και παραμένει ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, η διεκδίκηση της πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους.

Και, βέβαια, απέναντι στην απορρύθμιση του χρόνου εργασίας, στη διευθέτησή του σύμφωνα με τις ορέξεις των επιχειρήσεων, το ΠΑΜΕ σταθερά προβάλλει το αίτημα για μείωση του χρόνου εργασίας με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, λέει ΟΧΙ στην «απελευθέρωση» του ωραρίου, με οποιοδόποτε πρόσχημα και αν σερβίρεται.

Στο μέτωπο της ακρίβειας που εξανεμίζει τα εργατικά εισοδήματα και τροφοδοτεί τα κέρδη και τα υπερκέρδη βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, το ΠΑΜΕ αντιπαραθέτει το «μέτωπο» των οικονομικών του διεκδικήσεων, ώστε να εξασφαλίζονται οι βασικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, μεροκάματο 48 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ και ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα μισθών και συντάξεων. Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης πρώτα απ' όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης, στα σχολικά και στα φάρμακα. Αφορολόγητο όριο για την οικογένεια στα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών να «ανοίξουν» ξανά το Ασφαλιστικό, με σκοπό να περικόψουν επιπλέον τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σταθερά προβάλλουν ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για Υγεία - Συνταξιοδότηση - Πρόνοια. Επιμένουν να διεκδικούν σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Στο Σπόρτιγκ

Η συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στο Σπόρτιγκ στις 31 Οκτώβρη είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες της δουλιάς του το επόμενο διάστημα. Το ΠΑΜΕ, σταθερά αφοσιωμένο στις αξίες του διεθνισμού, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο μπροστά στην τραγωδία που ζει ο λαός της Παλαιστίνης, στον αγώνα που δίνει ο λαός της Κούβας, στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού που εκδηλώνεται ενάντια σε χώρες όπως η Β. Κορέα. Στη συγκέντρωση αυτή θα παραβρεθούν συνδικαλιστικοί ηγέτες από 31 χώρες, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας Πέντρο Ρoς.

Παράλληλα, αντικείμενο της συνδικαλιστικής σύσκεψης που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη θα είναι οι κινητοποιήσεις μιας σειράς κλάδων, όπως των οικοδόμων, η Ομοσπονδία των οποίων έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 10 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ