Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΗΛΤΕΞ»
Ο εκβιασμός δεν τους πτοεί

Οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «ΗΛΤΕΞ» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που επιμένει να μην εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση του κλάδου και να συντηρεί το καθεστώς καθυστερήσεων στις πληρωμές, ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στη Βουλγαρία.

Σήμερα Τετάρτη λήγει η 6ημερη απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησαν οι 50 εναπομείναντες εργαζόμενοι την προηγούμενη βδομάδα και είχε καθολική συμμετοχή. Χτες, μετά τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Σωματείου με την εργοδοσία, αποφασίστηκε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ετσι από αύριο Πέμπτη ξεκινούν 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο μεταφοράς των επιχειρήσεών τους στα Βαλκάνια, οι αδελφοί Ηλιάδη, από πέρσι ξεκίνησαν τη μείωση προσωπικού και σταδιακά πέταξαν στο δρόμο περίπου 60 εργαζόμενους.

Και σύμφωνα με όσα δηλώνουν στις συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύντομα θα βάλουν λουκέτο στην «ΗΛΤΕΞ», ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξαν οι Λαναράδες και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερα κέρδη.

Κόντρα σ' αυτή την πολιτική, οι εργαζόμενοι στέκονται αγωνιστικά. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε ώστε να μη χαθεί άλλη θέση εργασίας», δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Γατούλας. Και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να αναγκάσουμε τους εργοδότες να εφαρμόσουν τη Συλλογική Σύμβαση και να σταματήσουν τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Εχουμε ανάγκη τα λεφτά μας να τα παίρνουμε στην ώρα μας για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ