Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συγκέντρωση επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Με αδιόριστους εκπαιδευτικούς, επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, συναντάται σήμερα στις 8 το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας, Π. Ευθυμίου. Οι εκπαιδευτικοί, που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1998, αλλά δε διορίστηκαν, αντιδρούν στο ότι υποχρεώνονται να συμμετάσχουν και φέτος στο διαγωνισμό, προκειμένου να έχουν δικαίωμα διορισμού και ζητούν να απορροφηθούν σταδιακά στα σχολεία. Πριν τη συνάντηση, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα.

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι αποτελούν το πιο απτό παράδειγμα για τους στόχους που διαγωνισμού, που δεν είναι η επιλογή «των καλύτερων», όπως διατείνεται το υπουργείο, αλλά η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και η αποσύνδεση του πτυχίου από το δικαίωμα διορισμού. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί προσέφυγαν στο «Συνήγορο του Πολίτη», που, σε σχετική έκθεσή του, σύμφωνα με επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι μικρή η απορρόφηση των επιτυχόντων σε σχέση με την τοποθέτηση αναπληρωτών, οι οποίοι κρίνονται ότι καλύπτουν και οργανικές θέσεις.

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο για αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που ζητούν να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ