Τρίτη 19 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΟΥΔΑΝ
Αφρικανικές ζυμώσεις για το Νταρφούρ...

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΧΑΡΤΟΥΜ.--

«Αφρικανική λύση σε ένα αφρικανικό πρόβλημα», όπως η κρίση στη δυτική σουδανική επαρχία, Νταρφούρ, επιχείρησαν (κατά δήλωσή τους) να αναζητήσουν προχτές οι ηγέτες της Λιβύης, της Αιγύπτου, του Τσαντ, της Νιγηρίας και του Σουδάν.

Το αποτέλεσμα της μίνι διάσκεψης στην Τρίπολη δεν έγινε άμεσα γνωστό, ωστόσο μέσα σ' αυτήν τη βδομάδα αναμενόταν και η συνέχιση συνομιλιών στη Νιγηρία, ανάμεσα σε αξιωματούχους της Αφρικανικής Ενωσης (ΑΕ) και του Σουδάν, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα αποστολής των περίπου 4.500 στρατιωτών της ΑΕ στο Νταρφούρ..

Πάντως, το 24ωρο, που οι πέντε Αφρικανοί ηγέτες συναντιούνταν στη Λιβύη, επανήλθε στο προσκήνιο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, που επανέλαβε τα περί «πράξεων γενοκτονίας που διενεργούνται στο Νταρφούρ από τη σουδανική κυβέρνηση και Αραβες παραστρατιωτικούς»... Η κυβέρνηση του Σουδανού «προέδρου» Ομάρ αλ Μπασίρ έσπευσε να ανταπαντήσει, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ επιχειρεί, μεταξύ άλλων, «να χρησιμοποιήσει ανήθικα την κρίση στο Νταρφούρ», για να αποκομίσει ψήφους, ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 2ας Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ