Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση της αγροτιάς στις 13 Νοέμβρη!
  • Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα διοργανώνει η ΠΑΣΥ
  • Πανελλαδική σύσκεψη για το βαμβάκι, χτες στη Λάρισα

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το Σάββατο, 13 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν αγροτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, για να διατρανωθεί η αγωνιστική αντίθεση της μικρομεσαίας αγροτιάς στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Αυτό αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη για το βαμβάκι, που διοργάνωσε, χτες στη Λάρισα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Τα στελέχη της ΠΑΣΥ από διάφορες περιοχές της χώρας, που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη, μετέφεραν τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν και αναπτύσσονται στον αγροτικό κόσμο, καθώς, φέτος, το σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων αντιμετωπίζουν πολύ οξυμένο πρόβλημα διάθεσης και τιμής, με αποτέλεσμα το, έτσι κι αλλιώς, χαμηλό αγροτικό εισόδημα να δέχεται συντριπτικό πλήγμα και ένα «νέο κύμα» μικρομεσαίων αγροτών να οδηγείται στο ξεκλήρισμα.

Μετέφεραν, επίσης, την εκτίμηση ότι μέσα στον φτωχόκοσμο της αγροτιάς γίνεται συνείδηση πως ο «κακός δαίμονας» της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας είναι οι καταστροφικοί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι συμφωνίες που γίνονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ταυτόχρονα, όλο και πιο πολλοί αγρότες αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να στηριχτούν ούτε στους «καρεκλοκένταυρους» των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, που αποτελούν «δεκανίκια» της αντιαγροτικής πολιτικής, ούτε και στους «φωνακλάδες» αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, οι οποίοι προσπαθούν ν' αποπροσανατολίσουν και να υπονομεύσουν τους αγροτικούς αγώνες, για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησής τους.

Βεβαίως, στη σύσκεψη σημειώθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στην πάλη για να πάρει το «πάνω χέρι» το συνεπές αγροτικό κίνημα - ιδιαίτερα μετά την αγωνιστική «ύφεση» που επικράτησε για αρκετό διάστημα - αλλά τονίστηκε η αποφασιστικότητα όλων «να βάλουν τα δυνατά τους» για ένα νέο ξεκίνημα αγώνων με σωστό περιεχόμενο, καθαρούς στόχους και προοπτική.

Ιδιαίτερα απασχόλησε τη σύσκεψη το πρόβλημα του βαμβακιού - αυτό, άλλωστε, ήταν το αντικείμενό της - κι όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση του Β. Μπούτα και στις ομιλίες άλλων εκ των παρευρισκομένων, η κατάσταση που επικρατεί, σήμερα, στο βαμβάκι είναι κακή και θα γίνει χειρότερη από το 2006, όταν θα μπουν σ' εφαρμογή οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Αναθεώρησης της ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ