Σάββατο 23 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Πάγωμα διαδικασίας πώλησης μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ από την ΕΑΣΑΦ αποφάσισε το Πρωτοδικείο Αρτας

Πάγωσαν από χτες οι διαδικασίες πώλησης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ που κατέχει η ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ) στην ΑΤΕ, οι οποίες προωθούνταν με παράνομη και αντικαταστατική απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) στο ΔΣ της Ενωσης. Το πάγωμα των διαδικασιών αποφασίστηκε από το Πρωτοδικείο Αρτας όπου εκδικάστηκε η σχετική αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, που έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γεωργουσσιών Αρτας με πρόσθετη παρέμβαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμιάς Αρτας, εναντίον της ΕΑΣΑΦ, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Βαγγέλη (ΝΔ).

Βεβαίως, η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης για την παράνομη απόφαση της ΕΑΣΑΦ εκκρεμεί. Ωστόσο, το πάγωμα των διαδικασιών πώλησης είναι μία πρώτη απάντηση στις πολιτικές επιδιώξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που, διά μέσου των συνεταιριστικών τους εκπροσώπων, μεθοδεύουν την παράδοση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, σε βάρος των κτηνοτρόφων και των αγροτών της Ηπείρου.

Υπογραμμίζεται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, ως κυβερνήσεις, με πολιτικές αποφάσεις αλλά και μέσω των μηχανισμών τους σε τοπικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, μεθοδεύουν εδώ και πολλά χρόνια την υλοποίηση της αντιαγροτικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας. Η πιο πρόσφατη ενέργειά τους είναι είναι η απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΑΣΑΦ να πουλήσει το 5,02% (από το 6,02% συνολικά) των μετοχών που κατέχει στη ΔΩΔΩΝΗ. Μάλιστα, η απόφαση είναι και τυπικά παράνομη, αφού πάρθηκε με επίκληση ανύπαρκτων αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων της Ενωσης των ετών 2003 και 2004.

Οπως αποκάλυψε και η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα, παράταξη στο ΔΣ της ΕΑΣΑΦ, η πλειοψηφία επικαλέστηκε πλαστογραφημένες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των αντιπροσώπων για να πάρει αυτή την απόφαση. Και με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ο ΑΣ Γεωργουσσίων ζητάει την ακύρωση της παράνομης απόφασης, γιατί ουδέποτε συζητήθηκε ως αυτοτελές θέμα στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ