Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Κτίζουν εξοχικά μέσα στο δάσος

Παραθεριστικές κατοικίες μέσα σε δασική έκταση και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου κτίζει ο γνωστός μεγαλοεργολάβος Μπ. Βωβός. Πρόκειται για την ανέγερση 105 διώροφων κατοικιών στην εκτός σχεδίου δασική περιοχή Πούντα - Ζέζας Λαυρεωτικής (Σούνιο) σε έκταση 57.540 τ.μ.

Προσφυγές κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κάτοικοι της περιοχής, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι του Λαυρίου και ο βουλευτής του ΣΥΝ Αθ. Λεβέντης, ζητώντας την ακύρωση ως παράνομων και αντισυνταγματικών των αποφάσεων της πολιτείας, με τις οποίες επέτρεψαν στην εταιρία του Μπ. Βωβού να κατασκευάσει τις παραθεριστικές κατοικίες.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι:

  • Ο κολπίσκος της Πούντα - Ζέζας αποτελεί δασική περιοχή, προστατεύεται από κοινοτική οδηγία ως οικότοπος και αποτελεί «καταφύγιο» για τα αποδημητικά πουλιά.
  • Η κατασκευαστική εταιρία με διάφορες μεθοδεύσεις επέτυχε την έκδοση οικοδομικής αδείας. Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων της κατασκευάστριας εταιρίας, όπως αναφέρουν οι προσφεύγοντες, είναι ότι υποβλήθηκε αίτηση έκδοσης οικοδομικής αδείας πριν ακόμη αγοραστεί η επίμαχη έκταση, ενώ η άδεια εκδόθηκε ύστερα από 14 χρόνια!
  • Η περιοχή που κτίζεται ο οικισμός βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.
  • Καταργήθηκαν αγροτικοί δρόμοι για να γίνει ενοποίηση της εν λόγω έκτασης.
  • Η ανέγερση των κατοικιών θα επιφέρει έντονη οικιστική καταστροφή και αυτό γιατί προγραμματίζεται να κατασκευαστεί μεγάλος αριθμός κατοικιών, με αυξημένο συντελεστή δόμησης (0,30), αντί του ισχύοντος 0,05 και αυξημένη κάλυψη 15%.

Οι παρανομίες του Μπ. Βωβού είναι μεγάλες και εξόφθαλμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Εφετείο έχει αναστείλει την οικοδομική άδεια για την ανέγερση των κατοικιών.

Επίσης και οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης με πόρισμά τους τάσσονται κατά της ανέγερσης των εν λόγω κατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ