Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΓΓ Λογιόλα ντε Παλάθιο εκτός ελέγχου...

«Δεν είπα να τον σκοτώσουν, απλά να πεθάνει γιατί τίποτε δε θα αλλάξει όσο ζει»... διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Λογιόλα ντε Παλάθιο, για τις «υστερικές δηλώσεις» που έκανε μετά τη γνωστοποίηση της είδησης της πτώσης του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Δηλώσεις που προκάλεσαν, το έλασσον, αποτροπιασμό...

Επανήλθε λοιπόν η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, προσπαθώντας να μαζέψει τη «χολή» της, αλλά στάθηκε αδύνατο φυσικά: «Δεν επιθυμώ το θάνατο κανενός αλλά η μόνη λύση θα ήταν η εξαφάνιση του Κάστρο», τόνισε η Λογιόλα ντε Παλάθιο, ενώ ο εκπρόσωπός της εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η αντιπρόεδρος μιλούσε ατύπως και «αυστηρά off the record».

Η Λογιόλα ντε Παλάθιο εγκαταλείπει τη θέση της αντιπροέδρου της Κομισιόν στις 31 του Οκτώβρη, είναι μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, ενώ η αδελφή της υπήρξε υπουργός Εξωτερικών στην τελευταία κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Ομως, η Παλάθιο δε σταμάτησε εκεί... Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του Χοσέ Θαπατέρο για την επιδίωξή της να «χαλαρώσουν» τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Κούβας και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι επιθυμεί τη δημιουργία «καλών και κακών δικτατόρων».

Ομάδα φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Κούβας

Στο μεταξύ, επιστολή του Κώστα Τζίμα, βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Κούβας, η οποία απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ομάδας, Θεόδωρο Σκρέκα, βουλευτή της ΝΔ, και τον γραμματέα, Ορέστη Κολοζώφ, βουλευτή του ΚΚΕ - σημειώνεται ότι η Ομάδα αυτή διορίζεται από τον πρόεδρο της Βουλής και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί ο διορισμός της - και τα υπόλοιπα μέλη ζητά την άμεση σύγκλησή της με κύριο στόχο την κινητοποίηση και κατάθεση Ερώτησης προς τον υπουργό Εξωτερικών εξ αφορμής των δηλώσεων της Λογιόλα ντε Παλάθιο. Δηλώσεις που κατά τον βουλευτή Καβάλας αποτελούν «ωμή και χυδαία παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας» και «θίγουν και τη χώρα μας που είναι μέλος της ΕΕ».

Τέλος, απευθύνει τρεις ερωτήσεις προς τον υπουργό Εξωτερικών: Θα ζητήσει η χώρα μας εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση της Λογιόλα ντε Παλάθιο; Θα τεθεί το θέμα στην Κομισιόν και θα απαιτηθεί η δημόσια συγνώμη της ΕΕ προς το λαό της Κούβας και τον Κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο; Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τέτοιες φασιστικές εκτροπές στην ΕΕ και στα όργανά της;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ