Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Μεταφορών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υπουργείου Μεταφορών-Επικοινωνιών στο Χολαργό έχουν προγραμματίσει για αύριο, Τετάρτη, στις 10 π.μ. οι αεροσυνοδοί-φροντιστές των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», απαιτώντας την υπογραφή της νέας συμφωνηθείσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Με την εκδήλωση αυτή οι εργαζόμενοι των ΟΑ απαιτούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τοποθετηθεί υπεύθυνα απέναντι στον «πρωτοφανή εμπαιγμό του κλάδου και στην αθέτηση γραπτών συμφωνιών από την πλευρά της διοίκησης».

Σημειώνεται ότι οι αεροσυνοδοί-φροντιστές είχαν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 16 και 17 του Οκτώβρη, η οποία απαγορεύτηκε δικαστικά μετά από προσφυγή της διοίκησης της εταιρίας. Η απεργιακή κινητοποίηση κηρύχτηκε μετά την άρνηση της διοίκησης των ΟΑ να υπογραφεί η ΣΣΕ που οι δύο πλευρές συνυπέγραψαν εδώ και δύο μήνες!

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών (ΕΙΣΦ), το «ποτήρι ξεχείλισε» όταν εδώ και λίγες μέρες η διοίκηση των ΟΑ ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τη σύμβαση εν αναμονή των αποτελεσμάτων του νέου διαγωνισμού που θα προκηρυχτεί για την πώληση της εταιρίας, ώστε οι διαπραγματεύσεις να γίνουν απευθείας με το νέο ιδιοκτήτη της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ