Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
«Εχουμε ένα δρόμο: να παλεύουμε!»

Συγκέντρωση χτες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, μέτρα ενάντια στις απολύσεις και ανακούφισης των ανέργων, απαίτησαν χτες το απόγευμα από την κυβέρνηση συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και απολυμένοι της Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων που έχουν συγκροτήσει συνδικάτα και σωματεία εργοστασίων της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή όμως που κάτω από το υπουργείο ήταν συγκεντρωμένοι απολυμένοι εργαζόμενοι και ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι η επίσημη ανεργία εκτινάχτηκε στο 11,2% το πρώτο τρίμηνο του 2004, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Γιακουμάτος με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία το μόνο που βρήκε να πει, επιβεβαιώνοντας την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, ήταν «δυστυχώς στο σύστημα που ζούμε γίνονται απολύσεις». Υποσχέθηκε βέβαια για μια ακόμα φορά τα γνωστά ψευτοπρογράμματα απασχόλησης και μερικής απασχόλησης στο δημόσιο. Ηταν η απάντηση που έδωσε στους απολυμένους της Σόφτεξ, της ΕΛΛΑΤΕΞ, της Ντέλικα, της Σίσσερ Πάλκο που πετάχτηκαν στο δρόμο και ψάχνουν για μεροκάματο για να επιβιώσουν και συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το υπουργείο φωνάζοντας: «Πάρτε μέτρα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των βιομηχάνων είναι εντολή».

Εδωσαν ταυτόχρονα υπόσχεση ότι η χτεσινή δυναμική κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή ήταν μόνο η αρχή και ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Αυτή τη συνέχιση του αγώνα για να παρθούν μέτρα ενάντια στις απολύσεις και ανακούφισης των ανέργων, τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό και ο Κώστας Μυτιληνιού, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και θα αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα με διάφορες μορφές. Κάλεσε όμως τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν καθημερινά στους χώρους δουλιάς να οργανώνουν αυτόν τον αγώνα, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, επιχείρηση την επιχείρηση. Εχουμε ένα δρόμο, αυτό του αγώνα και της ενότητας, σημείωσε, ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη της εργοδοσίας. Γι' αυτό θα μας βρίσκουν κάθε μέρα στους δρόμους σαν μια γροθιά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και για να βάλουμε σοβαρά εμπόδια σ' αυτή την πολιτική, υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ