Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Συμβολική κατάληψη στην Περιφέρεια

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα προχώρησαν χτες το πρωί μέλη και στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, αντιδρώντας για την υπερβολική καθυστέρηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, στην οποία είχαν συμφωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα κρέμασαν κι ένα τεράστιο πανό από την οροφή του κτιρίου που έγραφε: «Να καταβληθούν τώρα τα χαμένα ημερομίσθια των Ολυμπιακών Αγώνων. Καμιά ανοχή σε αυτή την πολιτική».

Συγκεκριμένα, με αφορμή, τότε, την απόφαση τόσο της κυβέρνησης όσο και της Νομαρχίας Αχαΐας και του Δήμου Πάτρας για παύση των οικοδομικών εργασιών κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, με πρόσχημα την ασφάλεια, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γεράσιμο Γιακουμάτο, παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Καβαδά, όπου είχε συμφωνηθεί - μέσα από κάποιες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους - να καταβληθεί ως έκτακτη οικονομική αποζημίωση στους οικοδόμους το ποσό των 750 ευρώ, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Από τον συμφωνηθέντα χρόνο όμως έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και το συγκεκριμένο επίδομα δεν έχει ακόμα καταβληθεί.

Ο Π. Καβαδάς, αφού αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των οικοδόμων, κάλεσε τον Γ. Γιακουμάτο και σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία μίλησε μαζί με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Δημήτρη Αγγελόπουλο, στον οποίο, ενώπιον όλων, δεσμεύτηκε ότι η εγκύκλιος θα έχει υπογραφεί και σταλεί στον ΟΑΕΔ της Πάτρας - απ' όπου θα μπορούν να προμηθευτούν το επίδομα - μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Μετά από αυτή την παρέμβαση οι οικοδόμοι έληξαν τη διαμαρτυρία τους και ο Δ. Αγγελόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «περιμένουμε αυτή τη φορά η κυβέρνηση να μην αθετήσει εκ νέου την υπόσχεσή της. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Αλλωστε την επόμενη ακριβώς ημέρα, την Τετάρτη, το συνδικάτο μας έχει γενική συνέλευση ενόψει της απεργίας του κλάδου στις 10 Νοέμβρη. Σε περίπτωση που το αίτημά μας δεν έχει ικανοποιηθεί θα αποφασίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ