Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Μεγάλες ζημιές στους αλιείς

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Την αποζημίωση των ψαράδων του Β. Αιγαίου από τις ζημιές που προξενήθηκαν στα αλιευτικά τους εργαλεία εξαιτίας της ασυνήθιστης εμφάνισης πλαγκτόν στην περιοχή, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Ελ. Παντελάκη.

Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνεται: «Φέτος εξαιτίας ασυνήθιστης αύξησης του πλαγκτόν οι ψαράδες της περιοχής του Βόρειου Αιγαίου έπαθαν μεγάλη ζημιά. Αφ' ενός, δεν μπόρεσαν να εργαστούν και, αφετέρου, οι ζημιές στα αλιευτικά τους εργαλεία και στα εργαλεία ανέλκυσης ήταν σημαντικές. Από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στάλθηκε εγκύκλιος που αναφέρει ότι θα δοθεί, κάτω από προϋποθέσεις, βέβαια, οικονομική ενίσχυση σ' αυτούς. Ομως, εντελώς, αδικαιολόγητα, εξαιρούνται της ενίσχυσης αυτής οι ψαράδες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αϊ- Στράτη».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό «τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να ενταχθούν και οι ψαράδες της Λέσβου στο μέτρο αυτό αφού οι ζημιές που έπαθαν και αυτοί είναι εξίσου σημαντικές;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ