Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συντονίζεται το αγροτικό κίνημα

Στελέχη της ΠΑΣΥ και Συντονιστικών Επιτροπών στη Θεσσαλία, στη Λέσβο και τη Φθιώτιδα και αλλού, δουλεύουν για τη μαζική συμμετοχή των αγροτών στις παναγροτικές κινητοποιήσεις της 13ης Νοέμβρη, που θα γίνουν σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Από την κινητοποίηση των αγροτών Τυρνάβου τον Γενάρη του 2004

Ημερήσιος Κήρυκας

Από την κινητοποίηση των αγροτών Τυρνάβου τον Γενάρη του 2004
Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικαλιστικά στελέχη των αγροτοκτηνοτρόφων, που «οργώνουν» τις πόλεις της Ελλάδας, για την καλύτερη προετοιμασία και επιτυχία της παναγροτικής κινητοποίησης της 13ης Νοέμβρη. Ηδη, στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα και τη Λέσβο, έχουν αρχίσει οι συσκέψεις και άλλες δραστηριότητες των αγροτοκτηνοτροφικών στελεχών, για την προετοιμασία της παναγροτικής κινητοποίησης.

Στη Θεσσαλία

Εντατικά προετοιμάζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, για την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, που διοργανώνει σ' όλη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Νοέμβρη, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ). Κλιμάκια στελεχών της ΠΑΣΥ και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών, που ανήκουν σ' αυτή, περιοδεύουν στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, καλώντας τον αγροτικό κόσμο να δώσει μαζικό και μαχητικό «παρών» στις κινητοποιήσεις, για να στείλει βροντερό μήνυμα αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σε χωριά και επαρχίες συγκροτούνται Επιτροπές Αγώνα, που αναλαμβάνουν την προετοιμασία και την οργάνωση των κινητοποιήσεων και γίνεται προσπάθεια το αγωνιστικό μήνυμα να φτάσει σε κάθε αγρότη και αγρότισσα.

Στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που ανήκει στην ΠΑΣΥ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών μαζικών φορέων της περιοχής, πραγματοποιούνται επαρχιακές συσκέψεις, στις οποίες συζητιούνται και λαμβάνονται μέτρα για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα.

Στην πολυπληθή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, προχτές βράδυ, στον Τύρναβο αποφασίστηκε, στις 13 Νοέμβρη, στις 10:30 το πρωί, να γίνει συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αιχμή το πρόβλημα των σταφυλοπαραγωγών, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί όλων των άλλων προϊόντων.

Σε ανάλογη σύσκεψη που έγινε, χτες το πρωί, στα Φάρσαλα, αποφασίστηκε, την ίδια μέρα και ώρα, να γίνει συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην πλατεία Λαού των Φαρσάλων. Σύσκεψη για την οργάνωση αγροτικού συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθεί, σύντομα, στην Αγιά και σε άλλες επαρχίες της Λάρισας.

Στη Φθιώτιδα

Με περιοδείες στην επαρχία και συσκέψεις ξεκινούν στη Φθιώτιδα οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, στις 13 Νοέμβρη, που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΑΣΥ στο νομό.

Η κατάσταση στον αγροτικό χώρο, τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, πάει από το κακό στο χειρότερο, τη βιώνουν, σήμερα, το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας όπως και όλης της χώρας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι και με την κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και πριν με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ) τα προβλήματα όχι μόνο δε μειώθηκαν αλλά, αντίθετα, οξύνονται ακόμα περισσότερο. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους να παράγουν και να μείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους... Ενόψει, λοιπόν, του Παμφθιωτικού Συλλαλητηρίου που διοργανώνει το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Πάρκου, στη Λαμία, αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ Φθιώτιδας, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις στις παρακάτω περιοχές, μέχρι την Κυριακή 7 Νοέμβρη.

Χτες, Τρίτη, έγινε περιοδεία στα βαμβακοχώρια του Δήμου Δομοκού - Ξυνιάδας.

Σήμερα, Τετάρτη, θα γίνει περιοδεία στα αγροτοχώρια των Δήμων Στυλίδας, Εχιναίων, Πελασγίας.

Αύριο, Πέμπτη, περιοδεία στα χωριά του Δήμου Θεσσαλιώτιδας και σύσκεψη αγροτών και φορέων στην Εκκάρα.

Την Παρασκευή, 5/11, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αγροτικών φορέων και αγροτών στη Στυλίδα και το Σάββατο 6/11 τον Αχινό. Η πρώτη βδομάδα θα κλείσει την Κυριακή 7/11, με περιοδεία στα χωριά του Δήμου Λιανοκλαδίου και σύσκεψη στη Μακρακώμη.

Στη Λέσβο

Τη συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου στις κινητοποιήσεις της 13ης Νοέμβρη που διοργανώνεται από την ΠΑΣΥ αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του νησιού. Συγκεκριμένα, η Γραμματεία της ΣΕΑ, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ημέρα Σάββατο 13 Νοέμβρη - την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθούν ανάλογα συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις της χώρας - στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με το συλλαλητήριο αυτό «δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες του νησιού μας να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των συναδέλφων όλης της χώρας, καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που συμπορεύονται στις αντιαγροτικές επιλογές της και να απαιτήσουν μέτρα που θα ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν στον τόπο τους».

Η ΣΕΑ, επισημαίνει ότι, τα αιτήματα αυτά έχουν σχέση με τη στήριξη των τιμών των αγροτικών προϊόντων (λάδι, κρέας, γάλα κλπ.) και με τις επιδοτήσεις, με την προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις εισαγωγές, τον περιορισμό της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων, της μείωσης του κόστους παραγωγής, με τη μη αλλαγή του τρόπου καταβολής της επιδότησης κλπ. και θα δοθούν στη δημοσιότητα με την ανακοίνωση - κάλεσμα της ΣΕΑ προς τους αγρότες του νησιού μας για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ