Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΚΕΒΕ
Στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα των ΕΒΕ

Οι ΔΗΚΕΒίτες και όσοι συνεργάζονται μαζί τους θέτουν ως στόχο τη δημιουργία ενός άλλου πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συντονίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των ΕΒΕ

Η βαριά ευθύνη που επωμίζονται οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ σε μια περίοδο νέων απειλών προς τους ΕΒΕ αναδείχτηκε στις εργασίες της παναθηναϊκής συνδιάσκεψης της παράταξης χτες το βράδυ, ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 6-7 Νοέμβρη. Παράλληλα έγινε η εκλογή των αντιπροσώπων της Αθήνας και νέου προεδρείου.

Η περιγραφή της πολιτικής κατάστασης και του οικονομικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο υπάρχουν και λειτουργούν σήμερα οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, κάλυψαν ένα μέρος της συζήτησης. Ο απολογισμός δράσης της παράταξης ήταν μια ευκαιρία για τον εντοπισμό της θετικής εμπειρίας, που μπορεί να βοηθήσει με τη διάχυσή της, αλλά και μία ευκαιρία να διαπιστωθούν αδυναμίες που πρέπει να καταπολεμηθούν. Ωστόσο, η δυναμική της χτεσινής συνδιάσκεψης εκφράστηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των νέων καθηκόντων για την παράταξη.

Μιλώντας εισηγητικά ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ Αθήνας, Π. Γαλανόπουλος, έθεσε ως εξής το θέμα του προσανατολισμού της: «Επειδή η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πολιτική και υπονομεύει τους αγώνες, αναλαμβάνουμε την ευθύνη οι ΔΗΚΕΒίτες και όσοι συνεργάζονται μαζί μας να δημιουργήσουμε έναν άλλο πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, όπου θα συμμετέχουν ομοσπονδίες, σωματεία, με αποφάσεις ΔΣ. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και συνδικαλιστές. Αυτή η κίνηση δε θα είναι άλλη μία παράταξη. Θα είναι εκείνος ο πόλος που θα συνενώνει, θα συντονίζει, σε παναθηναϊκό και πανελλαδικό επίπεδο, τις αγωνιστικές διαθέσεις των ΕΒΕ, θα αγωνίζεται με πλαίσιο αιτημάτων σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, θα αναπτύσσει την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συμμαχία με την εργατική τάξη».

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε: «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι εκλογές στα σωματεία. Μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τα σωματεία ολοκληρωμένα, σαν ένα ζωντανό οργανισμό που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ. Να κάνουμε εγγραφές, να αλλάξουμε το συσχετισμό, για να αλλάξει κι ο προσανατολισμός».

Στη συνδιάσκεψη επιβεβαιώθηκαν και οι βασικοί άξονες των θέσεων της ΔΗΚΕΒΕ, η διεκδίκηση δημιουργίας παραγωγικών συνεταιρισμών, η κατάργηση των φορολογικών αντικινήτρων, η εφαρμογή κλαδικών και διακλαδικών πολιτικών, η αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου, καθώς και άλλα μέτρα αντιμονοπωλιακού χαρακτήρα.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι ΔΗΚΕΒίτες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης που αποφασίστηκε από σωματεία ΕΒΕ και την ΟΒΣΑ, στις 21 του Νοέμβρη, στο θέατρο «Γκλόρια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε στη γραμμή του αγώνα (2000-10-10 00:00:00.0)
Τον Οκτώβρη η 4η συνδιάσκεψη (2000-05-19 00:00:00.0)
Μόνη διέξοδος η ανάπτυξη παλλαϊκού μετώπου (1998-06-07 00:00:00.0)
Με νέα πνοή, αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα (1998-06-02 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι συνδιασκέψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (1998-05-07 00:00:00.0)
Η ΔΗΚΕΒΕ θα πρωτοστατήσει στους αγώνες (1996-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ