Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εγκληματική πολιτική για τα αντιπλημμυρικά έργα

Κοντά στους πληγέντες βρέθηκαν χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης και τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά

Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους κατοίκους του Πειραιά

Eurokinissi

Δύσκολη η επόμενη μέρα για τους κατοίκους του Πειραιά
Κοντά στους κατοίκους του Πειραιά που επλήγησαν από τις πλημμύρες βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης και τα μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά. Η οργή και η αγανάκτηση ήταν έντονη στους κατοίκους για την αδιαφορία, με την οποία τους αντιμετωπίζει η πολιτεία, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να μην ανεχτούν άλλο αυτή τη μεταχείριση από τις κυβερνήσεις.

Κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη στις γειτονιές του Πειραιά που γνώρισαν τη μεγαλύτερη καταστροφή, επισήμανε στους κατοίκους πως «αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, με δραματικό τρόπο ότι έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κατοίκων για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους, όχι μόνο δεν προχωρούν, αλλά οι μελέτες μουχλιάζουν για χρόνια στα συρτάρια και οι εξαγγελίες τους είναι και μόνιμη "επωδός"».

Την ίδια στιγμή, τόνισε, η μερίδα του λέοντος των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, το Γ' ΚΠΣ, τις δημόσιες επενδύσεις μαζί με φοροαπαλλαγές και κάθε λογής κίνητρα κατευθύνονται σε μερικές εκατοντάδες επιχειρηματίες στη χώρα μας, για να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητά τους». Πρόκειται για εγκληματική ταξική πολιτική που την ακολουθεί «επάξια» η ΝΔ ως κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, που τολμά να δημαγωγεί ασύστολα για τα λαϊκά προβλήματα. Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Παράλληλα, ανέφερε στους κατοίκους τις πρωτοβουλίες του Κομμουνιστικού Κόμματος για το θέμα αυτό και πως η λύση βρίσκεται στα χέρια τους.

Είναι ανάγκη, επισήμανε, να διεκδικηθούν συντονισμένες λύσεις εδώ και τώρα που αφορούν τις επείγουσες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Η λογική που εξαντλείται σε φαξ και ανακοινώσεις, τόσο από τη Νομαρχία όσο και από τους Δήμους δεν ασκεί πίεση, όταν αφήνουν ανέπαφη την πολιτική που τα δημιουργεί και δεν οργανώνουν την πάλη του λαού ενάντια σ' αυτούς που κυβερνούν κάθε φορά.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση», στην περιοδεία που πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στις γειτονιές της Παλαιάς Κοκκινιάς, επισήμανε στους κατοίκους τις ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ανεπάρκεια των αντιπλημμυρικών έργων και την κακή συντήρηση των αγωγών όμβριων υδάτων και τόνισε πως μοναδική λύση είναι η οργάνωση των κατοίκων, η πίεση και ο αγώνας.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άμεσα οι κάτοικοι και εξέφρασαν την απόφασή τους να οργανωθούν και, όλοι μαζί, να αντιπαλέψουν την πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα, τις συνέπειες των οποίων βέβαια καλούνται διαρκώς να πληρώνουν οι ίδιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ