Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολα για τα αντισταθμιστικά...

Τα εύσημα φαίνεται να διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Ανω Λιοσίων, επειδή - όπως ισχυρίζεται σε δελτίο Τύπου - δεν αντέδρασε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην απόφαση της κυβέρνησης και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) να μειώσει τα συμφωνημένα έσοδα προς το δήμο κατά 10.000.000 ευρώ, «σεβόμενος την εθνική ιδέα»... «Κι εδώ παρατηρείται το παράδοξο. Να έχουμε μείωση εσόδων και αύξηση των απορριμμάτων», υπογραμμίζει ο δήμος και στο σημείο αυτό βρίσκεται και η εξήγηση γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε διεκδίκησε ουσιαστικά την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αντίθετα, κύριο μέλημα του δήμου ήταν και είναι η με κάθε τρόπο διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, που δεν είναι άλλη από τη διαιώνιση της επιβάρυνσης της περιοχής και η είσπραξη, σε αντάλλαγμα, υπέρογκων αντισταθμιστικών οφελών.

Κατά τα άλλα, ο δήμος φέρεται να διαμαρτύρεται γιατί όλα αυτά τα χρόνια, παράνομα η κυβέρνηση, με Υπουργική Απόφαση που «είχε ημερομηνία λήξης την 31η Οκτώβρη 2004», επέβαλε στο δήμο να δέχεται στη χωματερή περίπου 5.000 τόνους απορριμμάτων ημερησίως, ενώ κανονικά θα έπρεπε να δέχεται 500 τόνους, ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του πάνω από 15 χρόνια. Οπως δηλώνει, «δεν πρόκειται να αποδεχτεί εκ νέου πιθανή παράνομη απόφαση».

Στο δήμο «απάντησε» έμμεσα, με δελτίο Τύπου, το υπουργείο Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι το Ταμείο Συνοχής θα συγχρηματοδοτήσει τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή: ΧΥΤΑ Φυλής, Κερατέας και Γραμματικού και ΣΜΑ Ελαιώνα και Τροιζηνίας. Εμμένει ουσιαστικά και η κυβέρνηση στην παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής του Θριασίου και παρά το γεγονός ότι η μελέτη για τη χωροθέτηση των νέων ΧΥΤΑ υποδείκνυε άλλον χώρο από αυτό της ενιαίας περιοχής που αποτελείται από τους δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Φυλής και Ανω Λιοσίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ