Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Πούλησαν με τη «θηλιά στο λαιμό»

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερμαια της ασυδοσίας των καπνεμπόρων έμειναν για άλλη μια χρονιά οι Ελληνες καπνοπαραγωγοί, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πουλήσουν την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές προκειμένου να μη λήξει η προθεσμία πώλησης των καπνών και χάσουν το πριμ. Τη λήψη μέτρων, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ ΣπύροςΣτριφτάρης, ΓιάννηςΠατάκης και ΑγγελοςΤζέκης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος, «σ' όλες σχεδόν τις καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας οι καπνέμποροι και καπνοβιομήχανοι σκόπιμα εξάντλησαν τα χρονικά περιθώρια αγοράς του καπνού, προκειμένου να εκβιάσουν τους καπνοπαραγωγούς, με την απειλή να χάσουν το πριμ, και να πάρουν τα καπνά τους σε τιμές πολύ χαμηλότερες από πέρσι, αν και δεν υπήρχε διαφορά στην ποιότητα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθεί το γεγονός αυτό, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει για να μην υπάρξουν, όπως στο παρελθόν, φαινόμενα μη πληρωμής των παραγωγών από τους καπνεμπόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ