Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Τραυματισμός από πτώση

Ελειπε ασθενοφόρο, δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας

Την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασθενοφόρου κινδυνεύει να πληρώσει με τη ζωή του, λόγω της αδιαφορίας του εφοπλιστή Στ. Ηλία, ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Χαλκίδας, ο 40χρονος ναυτεργάτης Παναγιώτης Κατοπόδης, ναύκληρος (λοστρόμος), στο «Δελφίνι 2» της κοινοπραξίας Υδρόπτερων της «Dolphin Sea Lines», ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι και στο στήθος.

Ο άτυχος ναυτεργάτης, σύμφωνα με τον αξιωματικό του Λιμεναρχείου που έκανε την έρευνα, την Τετάρτη το απόγευμα και ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης στο κατάστρωμα (συγκεκριμένα ασχολούνταν με τα Life Raft), γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος (το υδρόπτερο ήταν ανελκυσμένο στη στεριά πάνω σε τάκους) στο έδαφος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα. Ο άτυχος ναυτεργάτης νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα της κλινικής θώρακος του ΚΑΤ χωρίς να έχει αποφύγει τον κίνδυνο, αφού παρουσιάζει, σύμφωνα με το θεράποντα γιατρό, οξεία αναπνευστικά προβλήματα.

Οπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι του Ναυπηγείου, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, η μεταφορά του άτυχου ναυτεργάτη στο νοσοκομείου Χαλκίδας καθυστέρησε τουλάχιστον μισή ώρα, καθώς το ασθενοφόρο του Ναυπηγείου είναι σε άθλια κατάσταση και λειτούργησε μετά από πολλές προσπάθειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ