Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΜΙΚΟΣ»
Μετεκλογικές απολύσεις

Αρχισαν οι περικοπές στο προσωπικό, αβέβαιο το μέλλον για τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Σε 23 απολύσεις εργαζομένων παραγωγής και σε τρίμηνες συμβάσεις εργασίας μέχρι τις 5 Αυγούστου για τους υπόλοιπους 496 προχώρησε χτες ο μεγαλοεπιχειρηματίας Φιλίππου, ιδιοκτήτης της HQF (πρώην «ΜΙΜΙΚΟΣ»), της μεγαλύτερης καθετοποιημένης επιχείρησης παραγωγής λευκού κρέατος που ανήκει εδώ και πέντε μήνες στην εταιρεία «ΚΑΝΑΚΗ», θυγατρική του ομίλου.

Ολα αυτά 35 ημέρες μετά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και των κυβερνητικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην πρώην «ΜΙΜΙΚΟΣ», αλλά και στα Ναυπηγεία Χαλκίδας.

Οι 23 εργαζόμενοι από το σφαγείο, τη νέα μονάδα και το φυραματοποιείο πήραν χτες το μεσημέρι το δρόμο της ανεργίας, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς δικαιώματα και κάτω από καθεστώς τρομοκράτησης, θα αναμένουν την καταληκτική ημερομηνία της 5ης Αυγούστου για το δικό τους μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση σκόπευε να προχωρήσει τώρα σε απολύσεις περίπου 100 εργαζομένων, αλλά για λόγους τακτικής (λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές) τις παρέτεινε για τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία λήξης των «ανανεωμένων και υπό προθεσμία συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ