Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στα χέρια των εργατών η απεργία

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση της «Εργατικής Ενότητας» (ΠΑΜΕ) και πιεσμένη κάτω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και την απαίτησή τους να αντιδράσουν στη διαρκώς εντεινόμενη πολιτική επίθεσης στα δικαιώματά τους, στο εισόδημα, στη δουλιά, στα εργασιακά δικαιώματα.

Ακόμη και με αυτή την απόφαση όμως (ΠΑΣΚΕ, ΕΤΑΣ, ΔΑΚΕ) επιχειρούν να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων, προσπαθώντας να την καλουπώσουν μέσα στο συμβιβαστικό πλαίσιο αιτημάτων που βάζει η ΓΣΕΕ προσαρμοσμένο στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ.

Η «Εργατική Ενότητα» προέβαλε το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για τον προϋπολογισμό, το φορολογικό και τα εργασιακά δικαιώματα, που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Πλαίσιο, που καταψηφίστηκε από τις δυνάμεις της συναίνεσης.

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες και κάνοντας υπόθεση της πάλης τους το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ