Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ- ΔΕΡΜΑ
Στη μάχη της απεργίας

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Μέχρι τις 25 του Νοέμβρη, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κουβεντιάσουμε με όλους τους συναδέλφους, να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα, τη μέρα της απεργίας να μη δουλέψει καμιά μηχανή, να μην παραχθεί ούτε μια δραχμή υπεραξίας για τους εργοδότες. Δίνουμε τη μάχη της απεργιακής κινητοποίησης με όρους ταξικούς και με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, όχι μόνο των εργαζόμενων του κλάδου, αλλά και κάθε οικογένειας που πλήττεται σήμερα από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου». Το μήνυμα του καθολικού απεργιακού αγώνα μετέφεραν χτες στις εργάτριες της «SEX FORM» στελέχη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, στα πλαίσια των εξορμήσεων για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των κλάδων στις 25 Νοέμβρη.

Τα μέλη της διοίκησης της ΟΕΚΙΔΕ μετέφεραν χτες το απεργιακό κάλεσμα της 25ης Νοέμβρη σε εκατοντάδες ακόμα εργαζόμενους της BSB, της Chief, του τσαγκαράδικου του Κροσίδη και άλλων εργασιακών χώρων. Τις επόμενες μέρες, στην Αττική και σε όλη τη χώρα, εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες των συνδικαλιστών της ΟΕΚΙΔΕ, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στις 11 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου οι εργαζόμενοι των κλάδων από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και Θράκη καλούνται να καταθέσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις συναδέλφους τους, της «Τρικολάν», που εδώ και σαράντα περίπου μέρες έχουν καταλάβει το εργοστάσιο στη Νάουσα. Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα εργοστάσια της Αττικής ορίστηκε στις 9 το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες πραγματοποιούν μια ώρα στάση εργασίας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην 31ηεπέτειο του Πολυτεχνείου και τα διαχρονικά και ανεκπλήρωτα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ