Σάββατο 20 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Είπαν «όχι» στους δημοτικούς φόρους

Την αντίθεσή του στη φορομπηχτική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας και γενικότερα την πολιτική ακρίβειας που πλήττει όλα τα λαϊκά στρώματα, εξέφρασε ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣΥ) και συμμετείχε στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, μίλησε ο Π. Ταχματζίδης από μέρους του ΠΑΜΕ και κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να κάνει υπόθεση της πάλης του το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει το ΠΑΜΕ και απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ο Β. Λιόγκας, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣΥ, αναφέρθηκε στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας, που υλοποιεί κατά γράμμα τις κεντρικές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εντείνει μέσα από τη φορομπηχτική της πολιτική την ήδη μεγάλη επίθεση που δέχονται οι πολίτες στο εισόδημά τους. Ενδεικτικά, ανέφερε πως μέσα στα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκαν κατά 50% τα τιμολόγια ύδρευσης και κατά 40% τα δημοτικά τέλη.

Στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν πως «ακρίβεια, ανεργία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» και σάλπισαν το κάλεσμα αντίστασης και πάλης όλου του λαού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ