Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας
  • Στη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που έχουν εξαγγελθεί για τις 9 του Δεκέμβρη
  • Η προκήρυξη-κάλεσμα

Motion Team

Απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, στην αντεργατική πολιτική που κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα, δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, και στις 9 του Δεκέμβρη προχωρά στη διοργάνωση μεγάλων εργατικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το παλλαϊκό συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, μαχητικά και μαζικά να καταδικάσουν την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, την ακρίβεια και την ανεργία, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

Με σημαία τους το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ εργαζόμενοι, φτωχή αγροτιά και αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτή διανόηση και νέα γενιά, να συγκρουστούν με τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και του ΣΕΒ, να αντισταθούν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να γυρίσουν την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που ενώ δημαγωγούν, στην πράξη στηρίζουν τις αντεργατικές πολιτικές.

Γιατί είναι το πλαίσιο του ΠΑΜΕ αυτό που αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική, την κερδοφορία του κεφαλαίου - βασική αιτία για τα βάσανα της λαϊκής οικογένειας - και που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Στις 9 του Δεκέμβρη οι ταξικές δυνάμεις, όλες οι ζωντανές δυνάμεις, που νοιάζονται για τη συγκρότηση του Μετώπου και βάζουν πλάτη για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, κατεβαίνουν στους δρόμους του αγώνα.

Στην προκήρυξή του για τα εργατικά συλλαλητήρια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:

«Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, μετανάστες,

Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Μετά την πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, τις απεργιακές κινητοποιήσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων που δίνουν τη μάχη μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συντονίζουμε τον αγώνα μας με πανελλαδικά συλλαλητήρια στις 9 του Δεκέμβρη. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα θα φυσήξει άνεμος ταξικής πνοής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζει στα χνάρια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ανεργία, απολύσεις, υποαπασχόληση, λιτότητα, ακρίβεια, εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, αυταρχισμός, τρομοκρατία στους τόπους δουλιάς. Υπηρετεί έτσι τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2005 επιβάλλει νέα σκληρή λιτότητα, περιορίζει τις δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες, επιχορηγεί με τεράστια ποσά τους επιχειρηματίες.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πάρθηκαν με τη συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προβλέπουν επέκταση της μερικής απασχόλησης, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου προετοιμάζονται για νέα επίθεση στα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να γίνει η ασφάλιση των εργαζομένων πεδίο μεγαλύτερης κερδοφορίας του μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων.

Μέσα σ' αυτό το εχθρικό περιβάλλον συγκεντρώνουμε και κινητοποιούμε τις δυνάμεις μας.

Μαζί, σε κοινή δράση, οι εργαζόμενοι που δεν τα βγάζουν πέρα, οι εργαζόμενοι που καταχρεώθηκαν στις τράπεζες, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι συμβασιούχοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι μετανάστες. Ανδρες και γυναίκες, νέες και νέοι.

Μαζί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους για μια καλύτερη ζωή.

Μαζί, στην οργάνωση του αγώνα που θα κοιτάζει μπροστά και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές, για ανάπτυξη που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Για τα προβλήματα των εργαζομένων την πρώτη ευθύνη έχουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες για αυτή την κατάσταση. Στήριξαν αντικειμενικά αντιλαϊκές πολιτικές. Προσκυνούν στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δουλεύουν για τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην "κοινωνική συναίνεση".

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να εξιλεωθεί με δημαγωγικούς παλικαρισμούς. Απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ για πανελλαδική απεργία και κλιμάκωση των αγώνων. Το "διεκδικητικό" της πλαίσιο δεν απαντάει στις ανάγκες των εργαζομένων αφού είναι προσαρμοσμένο στη λογική της "αντοχής της οικονομίας" και της "ανταγωνιστικότητας".

Μιλάει για την ανεργία και υπερασπίζεται την ανάπτυξη που γεννά την απασχολησιμότητα! Μιλάει για την προστασία των ανέργων και συμφωνεί με την επιδότηση των βιομηχάνων! Μιλάει για το δικαίωμα στη δουλιά, για τα εργασιακά δικαιώματα και υποστηρίζει τη μερική απασχόληση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης! Μιλάει για το εισόδημα και υπογράφει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση με κατώτερο μεροκάματο 27 ευρώ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία (2011-12-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 24 Νοέμβρη (2009-11-04 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη (2004-11-25 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια! (2003-10-23 00:00:00.0)
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής (2003-03-13 00:00:00.0)
Ταξική αντεπίθεση (2000-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ